De cele mai multe ori, sintagma „lupta împotriva cancerului” poate fi comparată cu „lupta cu morile de vânt”, susţin specialiştii din cadrul Direcţiei de Sănătate Constanţa. Există persoane „la risc”, există factori implicaţi în declanşarea acestei boli (factori fizici, chimici, emoţionali), dar există şi metode de diagnosticare precoce a cancerului şi există stilul de viaţă personal. În cadrul stilului personal ...
Boala celiacă (enteropatia gluten-indusă) este o afecţiune autoimună care se manifestă la persoanele cu predispoziţie genetică, ingestia de gluten producând alterarea mucoasei intestinale. Ce alimentaţie şi ce regim de viaţă trebuie să urmeze aceşti pacienţi pentru a evita problemele de sănătate ne explică specialiştii gastroenterologi. Grija pentru alimentaţie a devenit preocuparea numărul unu a fiecăruia dintre noi. Ce produse să consumăm, în ce ...
Mâncăm prea mult, prea chimizat, prea des şi din punctul acesta de vedere trebuie să ne reorientăm asupra hranei şi să gândim alimentele ca pe un necesar Sănătatea şi frumuseţea vin din interior, iar pentru a avea un aspect plăcut, trebuie să avem interiorul sănătos. De aceea, este foarte important ceea ce mâncăm, cum ne programăm orarul meselor şi de ce trebuie să acordăm o importanţă deosebită cantităţii de alimente ...
La fel ca orice decizie pe care o luăm la modul general, când vine vorba de schimbarea dietei, trebuie să facem totul treptat, cu paşi mici şi fără să ne grăbim sau să ne forţăm. Sănătatea trece prin farfurie, spun nutriţioniştii. Pe principiul unei vieţi sănătoase şi lipsite de efectele negative ale toxinelor din alimentele procesate, doi constănţeni, soţ şi soţie, au ales să transmită prin intermediul unui restaurant de profil ...
Zaharul este unul dintre alimentele cele mai contestate de medicină, căci uzează anumite organe. Cercetările arată că zahărul suprasolicită pancreasul, ceea ce duce la diabet zaharat, slăbeşte sistemul imunitar şi apar bolile de plămâni, sinuzitele, infecţiile urinare şi intestinale. Consecinţă a consumării de zahăr sunt şi reumatismul, anemia, astenia, cancerul, scleroza multiplă, tulburările hormonale.
Începând cu luna august, reclamele la mâncarea nesănătoasă şi la suplimentele alimentare ar putea fi retrase din mediul audiovizualului, potrivit CNA. De altfel, Laura Georgescu, preşedintele CNA, a anunţat că în luna august va avea discuţii cu specialiştii Colegiului Medicilor pentru a avea o „concluzie clară pe marginea suplimentelor alimentare şi a se amenda codul audiovizualului”. Mai mult, ar putea fi elaborat un cod de bună practică şi un ...
Înfometarea sau restricţia calorică severă îşi păstrează încă popularitatea în rândul persoanelor care vor să piardă în greutate. În special tinerii, sub influenţa mirajului siluetei dobândite rapid, optează pentru diete foarte restrictive. Atenţie însă! Pe lângă faptul că există riscul carenţelor de vitamine şi minerale, înfometarea duce la efectul yo-yo. Află de ce ...
Există multe persoane care sunt interesate de acest aspect, dar pur şi simplu nu au posibilităţile necesare pentru a ajunge la un specialist în nutriţie, care să le alcătuiască un meniu specific nevoilor personale. Iată un plan de alimentaţie pentru o zi, sănătos şi echilibrat, la îndemâna oricui. Acesta poate fi folosit şi pentru slăbit. Astfel, o divizare optimă a caloriilor pentru o zi arată astfel: Micul dejun Prima masă a ...