După ce au ţinut sub observaţie circa 32.000 de pacienţi din 40 de ţări timp de cinci ani, cercetătorii au constatat că persoanele care consumau hrană sănătoasă prezentau un risc cu 14% mai mic să facă un nou infarct şi cu 19% mai redus să sufere un atac cerebral. În plus, alimentaţia sănătoasă i-a ajutat să reducă riscul de deces în urma unor afecţiuni cardiovasculare cu 35%. O alimentaţie sănătoasă, bogată în fructe, legume şi peşte reduce ...
Persoanele care mănâncă în mod regulat produse fast-food sunt mult mai expuse riscului de depresie faţă de cei care nu consumă astfel de mâncare. Concluzia aparţine unor cercetători spanioli, care au stabilit o asociere clară între acest tip de mâncare şi riscul de depresie. Pentru a ajunge la această constatare, timp de câteva luni au fost studiaţi aproximativ 9.000 de adulţi, cărora le-au fost comparate obiceiurile alimentare, scrie ...
„Nu mi-a venit să cred că am colesterolul atât de mare (282, faţă de 200, limita maximă) pentru că tot timpul am grijă ce mănânc. Nici cu fumatul nu exagerez, mă limitez la opt ţigări pe zi. Problema e că sunt foarte ocupată şi nu prea fac mişcare. Doctorul mi-a recomandat regim alimentar strict şi program de sport, am repetat analiza, mi-a ieşit aproape la fel. Colesterolul nu scade doar cu regim alimentar? Asta aud de la toţi, ai grijă să nu ...
Diabetul, indiferent că este vorba de cel insulino-dependent sau de cel rezistent la insulină, este o boală grea şi pune o răspundere mare atât pe umerii bolnavului, cât şi ai membrilor familiei. Cu diabet se poate trăi toată viaţa, dar condiţia este să fie respectat tratamentul şi să nu se facă excese. Bolnavii de diabet sunt depistaţi, în general, în copilărie sau în adolescenţă, iar momentul aflării diagnosticului este perceput, de ...