Zahărul este nociv
Nutriţie 17 Decembrie 2013 de Florentina BOZÎNTAN

Zahărul este nociv

Zaharul este unul dintre alimentele cele mai contestate de medicină, căci uzează anumite organe. Cercetările arată că zahărul suprasolicită pancreasul, ceea ce duce la diabet zaharat, slăbeşte sistemul imunitar şi apar bolile de plămâni, sinuzitele, infecţiile urinare şi intestinale. Consecinţă a consumării de zahăr sunt şi reumatismul, anemia, astenia, cancerul, scleroza multiplă, tulburările hormonale.

Citește mai mult

Mâncarea nesănătoasă, fără publicitate la televizor
Nutriţie 26 August 2013 de Andreea Năstase

Mâncarea nesănătoasă, fără publicitate la televizor

Începând cu luna august, reclamele la mâncarea nesănătoasă şi la suplimentele alimentare ar putea fi retrase din mediul audiovizualului, potrivit CNA. De altfel, Laura Georgescu, preşedintele CNA, a anunţat că în luna august va avea discuţii cu specialiştii Colegiului Medicilor pentru a avea o „concluzie clară pe marginea suplimentelor alimentare şi a se amenda codul audiovizualului”. Mai mult, ar putea fi elaborat un cod de bună practică şi un ...

Citește mai mult

De ce NU funcţionează înfometarea ca metodă de slăbit
Nutriţie 19 Iulie 2013 de Redactor

De ce NU funcţionează înfometarea ca metodă de slăbit

Înfometarea sau restricţia calorică severă îşi păstrează încă popularitatea în rândul persoanelor care vor să piardă în greutate. În special tinerii, sub influenţa mirajului siluetei dobândite rapid, optează pentru diete foarte restrictive. Atenţie însă! Pe lângă faptul că există riscul carenţelor de vitamine şi minerale, înfometarea duce la efectul yo-yo. Află de ce ...

Citește mai mult

Alcătuieşte-ţi corect meniul zilnic
Nutriţie 10 Iunie 2013 de Redactor

Alcătuieşte-ţi corect meniul zilnic

Există multe persoane care sunt interesate de acest aspect, dar pur şi simplu nu au posibilităţile necesare pentru a ajunge la un specialist în nutriţie, care să le alcătuiască un meniu specific nevoilor personale. Iată un plan de alimentaţie pentru o zi, sănătos şi echilibrat, la îndemâna oricui. Acesta poate fi folosit şi pentru slăbit. Astfel, o divizare optimă a caloriilor pentru o zi arată astfel: Micul dejun Prima masă a ...

Citește mai mult

Hrana sănătoasă previne al doilea atac cerebral sau de cord

Hrana sănătoasă previne al doilea atac cerebral sau de cord

După ce au ţinut sub observaţie circa 32.000 de pacienţi din 40 de ţări timp de cinci ani, cercetătorii au constatat că persoanele care consumau hrană sănătoasă prezentau un risc cu 14% mai mic să facă un nou infarct şi cu 19% mai redus să sufere un atac cerebral. În plus, alimentaţia sănătoasă i-a ajutat să reducă riscul de deces în urma unor afecţiuni cardiovasculare cu 35%. O alimentaţie sănătoasă, bogată în fructe, legume şi peşte reduce ...

Citește mai mult

Care este legătura între mâncarea fast-food şi starea depresivă

Care este legătura între mâncarea fast-food şi starea depresivă

Persoanele care mănâncă în mod regulat produse fast-food sunt mult mai expuse riscului de depresie faţă de cei care nu consumă astfel de mâncare. Concluzia aparţine unor cercetători spanioli, care au stabilit o asociere clară între acest tip de mâncare şi riscul de depresie. Pentru a ajunge la această constatare, timp de câteva luni au fost studiaţi aproximativ 9.000 de adulţi, cărora le-au fost comparate obiceiurile alimentare, scrie ...

Citește mai mult

Colesterolul scade doar cu regim alimentar?

Colesterolul scade doar cu regim alimentar?

„Nu mi-a venit să cred că am colesterolul atât de mare (282, faţă de 200, limita maximă) pentru că tot timpul am grijă ce mănânc. Nici cu fumatul nu exagerez, mă limitez la opt ţigări pe zi. Problema e că sunt foarte ocupată şi nu prea fac mişcare. Doctorul mi-a recomandat regim alimentar strict şi program de sport, am repetat analiza, mi-a ieşit aproape la fel. Colesterolul nu scade doar cu regim alimentar? Asta aud de la toţi, ai grijă să nu ...

Citește mai mult

Incursiune în viaţa bolnavului de diabet
Nutriţie 20 Decembrie 2011 de Florentina BOZÎNTAN

Incursiune în viaţa bolnavului de diabet

Diabetul, indiferent că este vorba de cel insulino-dependent sau de cel rezistent la insulină, este o boală grea şi pune o răspundere mare atât pe umerii bolnavului, cât şi ai membrilor familiei. Cu diabet se poate trăi toată viaţa, dar condiţia este să fie respectat tratamentul şi să nu se facă excese. Bolnavii de diabet sunt depistaţi, în general, în copilărie sau în adolescenţă, iar momentul aflării diagnosticului este perceput, de ...

Citește mai mult

1...484950