Câte ouă aveți voie să mâncați într-o săptămână
Nutriţie 22 Februarie 2022 de Mirabela ŞERBĂNESCU

Câte ouă aveți voie să mâncați într-o săptămână

În general, numărul de ouă pe care le puteţi mânca într-o săptămână trebuie calculat în funcţie de restul dietei şi dacă faceţi exerciţii fizice. Este sănătos să mâncați ouă? Câte sunt permise, pentru a nu avea probleme de sănătate? Specialiștii sunt de părere că, deşi sunt naturale și considerate un aliment sănătos, cu valoare nutritivă însemnată, trebuie să învăţați câte ouă să mâncați pentru ...

Citește mai mult

Hrişca vă ajută să scădeţi în greutate
Nutriţie 21 Februarie 2022 de Mirabela ŞERBĂNESCU

Hrişca vă ajută să scădeţi în greutate

La ora actuală, hrișca este unul dintre ingredientele la modă, considerată chiar un ingredient miraculos în dietele-fulger. Specialiştii afirmă că nu conține gluten, deci nu prezintă niciun fel de probleme pentru cei care suferă de boala celiacă. Apoi, scade nivelul de colesterol și nivelul tensiunii arteriale. În urma cercetărilor recente, s-a constatat că hrișca reduce inflamația și fortifică pereții vaselor de sânge, îmbunătățind fluxul sangvin ...

Citește mai mult

Ovăzul, ideal pentru a vă bucura de un somn de calitate
Nutriţie 18 Februarie 2022 de Mirabela ŞERBĂNESCU

Ovăzul, ideal pentru a vă bucura de un somn de calitate

Ştiaţi că ovăzul consumat înainte de culcare vă ajută să dormiţi mai bine? Desigur, un somn odihnitor este sinonim cu o stare bună de sănătate şi cu un nivel ridicat de energie. Plecând de la afirmaţia de mai sus, apar următoarele întrebări: Dormiţi opt ore fără întrerupere sau vă treziţi mereu în timpul nopţii, iar dimineaţa simţiţi că nu v-aţi odihnit deloc? Dacă răspunsul la cea de-a doua întrebare este da, trebuie să luaţi ...

Citește mai mult

Varza are multiple beneficii asupra sănătății
Nutriţie 11 Februarie 2022 de Mirabela ŞERBĂNESCU

Varza are multiple beneficii asupra sănătății

Mulți o ocolesc, dar varza furajeră oferă beneficii multiple pentru sănătate și poate fi încorporată în dietă în mai multe moduri. Aceasta este o legumă la modă, datorită faptului că se cultivă ușor, are o versatilitate crescută în bucătărie și oferă diverse beneficii pentru sănătate. În plus, frunzele sale pot fi incluse în salate, pizza și tocănițe. De pildă, susțin specialiștii, o singură cană de varză furajeră conține ...

Citește mai mult

Ceaiul de tei reduce durerea și vă relaxează
Nutriţie 09 Februarie 2022 de Mirabela ŞERBĂNESCU

Ceaiul de tei reduce durerea și vă relaxează

De regulă, ceaiul de tei este asociat cu ideea de relaxare, de somn ușor și nu numai. Potrivit unui studiu american, teiul are puternice proprietăți sedative. De fapt, cercetările au descoperit că poate acționa la fel ca acidul gamma-aminobutiric (GABA), o substanță care suprimă excitabilitatea neuronală. Cu toate acestea, sunt necesare mai multe cercetări pentru a explica acest fenomen. Daunele oxidative cauzate de radicalii liberi pot duce la inflamație. Din fericire, unele ...

Citește mai mult

Sucul de roșii, usturoi și curcuma vă ajută la detoxifiere

Sucul de roșii, usturoi și curcuma vă ajută la detoxifiere

Sunteți în căutarea unui produs potrivit pentru o detoxifiere săptămânală? La sucul de roșii, usturoi și curcuma v-ați gândit? Sunt specialiști care susțin că acesta este cea mai bună alegere deoarece este foarte sănătos și ajută la curățarea organismului. Cele trei ingrediente oferă numeroase beneficii și previn în mod natural îmbolnăvirea. Se știe, toxinele se acumulează treptat în organism, ca urmare a influenței mai multor factori: ...

Citește mai mult

Cât de important este micul dejun? Ce spun specialiștii
Nutriţie 03 Februarie 2022 de Mirabela ŞERBĂNESCU

Cât de important este micul dejun? Ce spun specialiștii

Foarte mult timp s-a vehiculat ideea că micul dejun este cea mai importantă masă a zilei, care nu trebuie ratată, sub nicio formă. În ultimii ani, cercetările medicilor au arătat markeri de sănătate mai buni la persoanele care au obiceiul de a servi micul dejun, comparativ cu cele care nu fac acest lucru. De exemplu, au arătat un indice de masă corporală mai bun și un risc mai scăzut de diabet de tip 2 și boli cardiovasculare. Între timp, însă, au apărut și ...

Citește mai mult

Măcrișul roșu reduce grăsimile din sânge şi scade colesterolul rău

Măcrișul roșu reduce grăsimile din sânge şi scade colesterolul rău

Măcrişul-iepurelui este o plantă cunoscută şi cu numele popular de măcrişul-mărunt, măcrişul-roşu, măcrişul-de-câmp. Această plantă conţine substanţe care o transformă într-un remediu anticancerigen în combinaţie cu alte plante şi extracte. Iată care sunt beneficiile măcrişului: îmbunătăţeşte funcţiile glandei tiroide, fiind bogat în iod. De asemenea, măcrişul accelerează metabolismul, fiind indicat în hipotiroidie. Totodată ...

Citește mai mult

1...45678...51