Sucul de roșii, usturoi și curcuma vă ajută la detoxifiere

Sucul de roșii, usturoi și curcuma vă ajută la detoxifiere

Sunteți în căutarea unui produs potrivit pentru o detoxifiere săptămânală? La sucul de roșii, usturoi și curcuma v-ați gândit? Sunt specialiști care susțin că acesta este cea mai bună alegere deoarece este foarte sănătos și ajută la curățarea organismului. Cele trei ingrediente oferă numeroase beneficii și previn în mod natural îmbolnăvirea. Se știe, toxinele se acumulează treptat în organism, ca urmare a influenței mai multor factori: ...

Citește mai mult

Cât de important este micul dejun? Ce spun specialiștii
Nutriţie 03 Februarie 2022 de Mirabela ŞERBĂNESCU

Cât de important este micul dejun? Ce spun specialiștii

Foarte mult timp s-a vehiculat ideea că micul dejun este cea mai importantă masă a zilei, care nu trebuie ratată, sub nicio formă. În ultimii ani, cercetările medicilor au arătat markeri de sănătate mai buni la persoanele care au obiceiul de a servi micul dejun, comparativ cu cele care nu fac acest lucru. De exemplu, au arătat un indice de masă corporală mai bun și un risc mai scăzut de diabet de tip 2 și boli cardiovasculare. Între timp, însă, au apărut și ...

Citește mai mult

Măcrișul roșu reduce grăsimile din sânge şi scade colesterolul rău

Măcrișul roșu reduce grăsimile din sânge şi scade colesterolul rău

Măcrişul-iepurelui este o plantă cunoscută şi cu numele popular de măcrişul-mărunt, măcrişul-roşu, măcrişul-de-câmp. Această plantă conţine substanţe care o transformă într-un remediu anticancerigen în combinaţie cu alte plante şi extracte. Iată care sunt beneficiile măcrişului: îmbunătăţeşte funcţiile glandei tiroide, fiind bogat în iod. De asemenea, măcrişul accelerează metabolismul, fiind indicat în hipotiroidie. Totodată ...

Citește mai mult

Mierea nu trebuie inclusă în alimentaţia copiilor mai mici de un an
Nutriţie 01 Februarie 2022 de Mirabela ŞERBĂNESCU

Mierea nu trebuie inclusă în alimentaţia copiilor mai mici de un an

Foarte multe mămici care au auzit despre beneficiile mierii de albine doresc să o includă în alimentaţia copilului. Mierea însă, întrodusă în dietă la momentul nepotrivit sau utilizată greşit poate avea efecte negative, susţin specialiştii elytis.ro. De exemplu, mierea de albine la temperaturi înalte este toxică, astfel evitaţi să o puneţi în ceai cald sau în prăjituri, de exemplu. Ea se consumă rece sau la temperatura camerei. De ...

Citește mai mult

Citricele contribuie la creșterea numărului de trombocite
Nutriţie 28 Ianuarie 2022 de Mirabela ŞERBĂNESCU

Citricele contribuie la creșterea numărului de trombocite

Aveți probleme cu trombocitele? În acest caz, trebuie să știți că unele alimente, cum ar fi spanacul și sfecla, pot ajuta la creșterea acestora. Înainte de a trece, însă, la schimbarea dietei, este indicat să consultați un medic. Medicii afirmă că cele mai bune alimente pentru creșterea trombocitelor sunt de origine vegetală. Totuși, acest lucru nu înseamnă că nu este necesar să consumați alimente de origine animală pentru a vă îmbunătăți ...

Citește mai mult

Tătăneasa ajută la vindecarea fracturilor osoase
Nutriţie 27 Ianuarie 2022 de Mirabela ŞERBĂNESCU

Tătăneasa ajută la vindecarea fracturilor osoase

În general, organismul uman are capacitatea de a regenera țesutul osos în mod natural, deși uneori acesta este un proces lent. Medicii susțin că vindecarea unei fracturi osoase, fie că este parțială sau completă, este un proces complex ale cărui viteză și succes vor depinde de fiecare individ în parte. Mulți specialiști sunt de părere că procesul de vindecare a fracturilor osoase începe imediat, astfel încât după două săptămâni osul ...

Citește mai mult

Țelina, de mare ajutor în eliminarea toxinelor din organism
Nutriţie 26 Ianuarie 2022 de Mirabela ŞERBĂNESCU

Țelina, de mare ajutor în eliminarea toxinelor din organism

În afara faptului că este delicioasă, în diferite feluri de mâncare, țelina are și o mulțime de beneficii pentru organism. Specialiștii spun că, în primul rând, ajută la eliminarea toxinelor și reduce inflamația abdomenului, beneficii ce contribuie la pierderea în greutate. În plus, acest alimente reprezintă o sursă importantă de vitamine, minerale, antioxidanți, precum și alte substanțe esențiale care îmbunătățesc ...

Citește mai mult

Siropul de ridichi negre, benefic pentru combaterea virozelor
Nutriţie 26 Aprilie 2021 de Andreea PERHAIŢĂ

Siropul de ridichi negre, benefic pentru combaterea virozelor

În perioadele cu schimbări bruşte de temperatură, când organismul uman este predispus îmbolnăvirilor, se recomandă consumul de ridichi negre. Acestea reprezintă un remediu eficient în combaterea virozelor respiratorii şi contribuie la întărirea sistemului imunitar. Leguma cu gust iute-înţepător are un conţinut ridicat de vitamina C, sodiu, potasiu, fosfor, iod, sulf şi magneziu. Ridichea neagră ajută la fluidizarea secreţiilor bronşice şi ...

Citește mai mult

1...45678...50