Ceaiul de ghimbir are nenumărate beneficii pentru sănătate, însă, pentru a vă bucura de ele, trebuie să vă asiguraţi că îl preparaţi în mod corect și că obțineţi un ceai concentrat. Specialiştii spun că această plantă poate fi utilizată în stare proaspătă, uscată, sub formă de pudră sau sub formă de ulei ori suc și este uneori adăugat în alimente procesate și în produse cosmetice. Mai mult decât atât, este un ingredient ...
În tratarea neplăcerilor specifice sezonului rece și a infecțiilor respiratorii puteți apela și la farmacia naturistă. Potrivit specialiștilor, multe dintre leacurile din natură sunt utile în calmarea simptomelor afecțiunilor respiratorii, pentru că au proprietăți expectorante, relaxând musculatura tractului respirator. Nu știți ce remedii naturiste puteți folosi pentru tuse, bronșită, sinuzită și alte probleme care apar iarna? Cimbrul și uleiul de ...
Deși este o plantă a cărei atingere produce înroșirea, iritația și inflamarea pielii, însoțită de mâncărimi, usturime și senzație de disconfort, urzica este folosită încă din cele mai vechi timpuri pentru a trata diverse afecțiuni. Potrivit specialiștilor, această plantă înțepătoare care se găsește peste tot în lume se poate consuma și sub formă de suc, precum și sub formă de ceai. Atât frunzele, cât și rădăcina de ...
Ceaiurile pentru rinichi sunt un remediu natural popular, cunoscute pentru capacitatea lor de a sprijini sănătatea aparatului urinar. Aceste infuzii pot ajuta la detoxifierea organismului, la susținerea funcției renale, precum și la prevenirea formării pietrelor la rinichi. De exemplu, ceaiul negru este cunoscut pentru proprietățile sale antioxidante. Bogat în polifenoli, acesta protejează organismul de daunele provocate de radicalii liberi - molecule instabile care pot provoca ...
Mango nu este numai un fruct delicios, ci și unul foarte sănătos, ale cărui frunze sunt bogate în vitamina A, vitamina C, dar au un conținut ridicat și de antioxidanți, care luptă împotriva inflamației și scad riscul de boli cronice. Acești antioxidanți, susţin specialiştii, contribuie la protejarea celulelor împotriva deteriorării cauzate de radicalii liberi și sprijină sănătatea generală. Anumite studii sugerează că extractele de frunze de mango pot ...
Potrivit studiilor, portocalele pot ajuta la reducerea nivelului de colesterol rău (LDL) și la creșterea nivelului de colesterol bun (HDL), precum și la menținerea tensiunii arteriale în limite normale. Pentru prevenirea aterosclerozei (îngustarea vaselor de sânge şi acumularea plăcilor de aterom), medicii recomandă ca după vârsta de 25-30 de ani să se consume alimente sănătoase, inclusiv cât mai multe fructe. Deși există o serie de medicamente ...
Potrivit studiilor, ingredientele active care se regăsesc în vinul roșu (mai ales resveratrolul) pot proteja neuronii de efectele procesului natural de îmbătrânire. Mai mult decât atât, cercetătorii sugerează că efectul pe care îl are vinul roșu, din acest punct de vedere este echivalent cu cel obținut prin dietă restrictivă și sport. Totuși, vinul roșu rămâne un subiect controversat în atenția cercetătorilor, iar de cele mai multe ...
Gențiana este o plantă medicinală cu proprietăți impresionante. Fiind bogată în vitamine, minerale și antioxidanți, ea combate efectul radicalilor liberi și oferă strălucire pielii. Antioxidanții săi au, de asemenea, un rol important în menținerea pielii mai tinere și mai elastice. În zilele noastre, susțin specialiștii, gențiana este folosită și pentru probleme de digestie, cum ar fi pierderea poftei de mâncare, gaze intestinale, diaree, arsuri la ...