Migdalele, sursă bogată de nutrienți

Migdalele, sursă bogată de nutrienți

În cazul în care nu știați, migdalele au o serie de proprietăți benefice asupra organismului uman. Mulți specialiști spun că o porție de migdale asigură aceeași cantitate de nutrienți și antioxidanți, cât o porție de broccoli sau spanac. În același timp, migdalele sunt o sursă bogată de nutrienți: acizi grași esențiali, vitamina E, magneziu, proteine, potasiu, mangan, calciu, fosfor, fier, fibre, vitamine etc. Pe de altă parte, a precizat dr ...

Citește mai mult

Măslinele, perfecte pentru o siluetă de vis

Măslinele, perfecte pentru o siluetă de vis

Dacă vreţi cu adevărat să slăbiţi, veţi reuşi. Există multe alimente care, dacă sunt consumate aşa cum trebuie, au capacitatea de a ne transforma corpul într-unul de invidiat. De exemplu, măslinele se numără printre alimentele fruntaşe în ceea ce priveşte beneficiile pentru sănătate. Dieta cu măsline, susţin specialiştii, vă curăţă organismul, îmbunătăţesc digestia şi vă ajută să fiţi mai tânăr. Totodată, măslinele sunt bogate ...

Citește mai mult

Mâncați legume și trăiți mai mult!

Mâncați legume și trăiți mai mult!

Vreți să trăiți cât mai mult, să vă vedeți copiii crescând, nepoții? Dacă țineți la viața voastră, începeți prin a nu mai mânca așa multe alimente procesate. Spre exemplu, prea mult zahăr, prea multă sare și prea multe grăsimi sunt asociate cu alimentele foarte procesate (pâine albă, chipsuri, mezeluri, băuturi energizante), ceea ce duce la apariția multor cazuri de boli cardiovasculare, hipertensiune arterială, cancer și diabet, susțin ...

Citește mai mult

Curmalele, fructele cu cel mai mare conţinut de zahăr

Curmalele, fructele cu cel mai mare conţinut de zahăr

Cu toţii ar trebui să conştientizăm faptul că fructele constituie combustibilul necesar pentru sănătatea celulelor din corp. Totuşi, a precizat dr. Sanda Minea, în momentul în care faceţi abuz, unele dintre ele pot favoriza acumularea kilogramelor în plus. Curmalele, spre exemplu, conţin în medie 27 de grame de fructoză şi glucoză în amestec, la 100 de grame de fruct proaspăt, mai mult decât cireşele, merele sau strugurii. Practic, această ...

Citește mai mult

Spanacul vă protejează împotriva bolilor cronice şi a anemiei

Spanacul vă protejează împotriva bolilor cronice şi a anemiei

Spanacul este considerat de către unii specialiști cel mai sănătos aliment din lume, la fel și alte vegetale cu frunze de culoare verde închis. Potrivit specialiștilor Elytis, acestea oferă cei mai mulți nutrienți per calorie. Cercetătorii de la Harvard au analizat o sumedenie de grupuri de alimente și au descoperit faptul că verdeața (spanacul, salata verde, kale) au fost asociate cu cel mai mare grad de protecție împotriva bolilor cronice. Mai exact, o porție ...

Citește mai mult

Sarea are efecte incredibile asupra părului

Sarea are efecte incredibile asupra părului

Sarea este foarte apreciată şi în cosmetică, deşi multe femei nu cunosc avantajele acestui condiment pentru păr şi scalp, precizează mama.md. Poate părea ciudat, dar, dacă adăugaţi sare în şampon, veţi observa că are efecte incredibile asupra părului. Rezultatele se văd imediat şi sunt de durată, susţin specialiştii. În acelaşi timp, pentru a evita alergiile de orice fel, alegeţi sarea care este 100% naturală. „Adăugarea de sare la rutina de ...

Citește mai mult

Cicoarea are o mulțime de efecte benefice pentru organism

Cicoarea are o mulțime de efecte benefice pentru organism

Cicoarea este o plantă cunoscută pentru proprietățile ei tămăduitoare. Pe vremuri, era cultivată și folosită pentru tratarea bolilor hepato-biliare. Apoi, mai târziu, aceasta a fost utilizată în scop terapeutic. De exemplu, rădăcinile recoltate sunt folosite toamna târziu, iar celelalte părți sunt recoltate și folosite în timpul înfloririi. În prezent, cicoarea este înlocuitorul tradițional al cafelei, având un gust ...

Citește mai mult

Carbohidraţii sunt principala sursă de energie a organismului

Carbohidraţii sunt principala sursă de energie a organismului

Carbohidraţii sau glucidele sunt principala sursă de energie a organismului, aşa că, în funcţie de compoziţia şi impactul lor asupra glicemiei, aceştia se împart în două categorii. Acestea includ glucidele simple sau zaharurile (glucoza, fructoza şi zaharoza) şi glucidele complexe sau polizaharide. Cert este că ambele tipuri stimulează secreţia de insulină, dar în moduri diferite. Spre exemplu, glucidele simple cresc rapid insulina şi au efect ...

Citește mai mult

1...2223242526...62