Dacă aveţi probleme cu ficatul, atunci este clar că a venit vremea să faceţi nişte schimbări în viaţa voastră, şi mai ales în ceea ce priveşte alimentaţia de zi cu zi. De ce? Pentru că ficatul este o adevărată uzină care ne ajută să scăpăm de substanţele toxice din organism, este de părere Adrian Sora, kinetoterapeut. Practic, ficatul nostru curăţă şi detoxifică aproape doi litri de sânge în fiecare minut. În același timp, el are ...
Aţi mâncat ceva piperat şi simţiţi că vă ia gura foc? Capsaicina, compusul chimic care se află în alimentele iuţi, se leagă de receptorii de durere de pe limbă, care trimit, la rândul lor, semnale neuronale către creier, spunându-i că am mâncat ceva ce nu ar fi trebuit. Aceste semnale, spun specialiștii, declanşează anumite reacţii, cum ar fi lacrimile sau eliminarea unui lichid din nas, precum şi un sentiment intens de căldură, iar toate ...
Fiecare organism are un câmp electromagnetic care se află în deplină concordanţă cu mediul înconjurător. Tocmai de aceea, atunci când vremea de afară suferă modificări şi organismul nostru resimte şi se produce un dezechilibru care favorizează apariţia bolilor. Există, însă, terapii care restabilesc acest echilibru şi redau starea de bine. Magnetoterapia este una dintre ele. Pare greu de crezut, dar magneţii chiar ne pot da o sănătate de ...
Toţi medicii ne spun că vitamina C este extrem de importantă pentru organism, întrucât aceasta are un puternic efect antioxidant, participând la distrugerea radicalilor liberi şi având, prin aceasta, o funcţie activă în combaterea proceselor de îmbătrânire. Totodată, ea are un rol vital în echilibrarea sistemului imunitar, asigurând creşterea rezistenţei organismului împotriva infecţiilor. Potrivit dr. Miruna Stoian ...
Funcţionarea corectă a ficatului este foarte importantă pentru organism, aşa că trebuie să facem tot posibilul pentru a-l proteja şi a-l menţine sănătos. În acest sens, alimentele pe care le consumaţi zilnic îl pot ajuta să îndeplinească numeroasele funcţii sau îi pot pune piedici atunci când faceţi alegerile greşite. Dacă în general se vorbeşte despre alimentele cele mai nocive pentru ficat, poate că ar trebui să precizăm şi care ...
Ţelina este o legumă care ajută la buna funcţionare a organismului, iar în combinaţie cu fructul kiwi, aceasta îşi intensifică proprietăţile. Spre exemplu, susţin specialiştii, persoanele care au consumat zilnic kiwi cu ţelină s-au bucurat de un rezultat extraordinar în ceea ce priveşte îmbunătăţirea vederii, şi asta după doar câteva zile de tratament. În plus, ţelina conţine luteină, substanţă care ajută la o vedere mai bună. De ...
Celulita este o mare problemă pentru doamne și domnișoare, iar aceasta poate fi cauzată, deseori, de o alimentație greșită și de lipsa de exerciții fizice, însă geneticul este cel mai important determinant al existenței acesteia. Pentru a o combate, există o sumedenie de soluții. Specialiștii spun că algele marine sunt un ingredient de bază în combaterea celulitei, datorită aminoacizilor și vitaminei E. Practic, ele ajută la crearea unui aspect mai subțire și ...
Dacă nu găsiți în supermarket pepene galben, există o metodă simplă prin care puteți beneficia de calitățile acestuia pe toată durata anului. Potrivit unui studiu recent realizat de către cercetători, semințele de pepene galben sunt bogate în fibre, fier, magneziu și rivalizează cu alte gustări la capitolul proteine. Proteinele sunt vitale în procesul de slăbire, iar o sută de grame de semințe de pepene galben conțin 31.1 grame de proteine, comparativ ...