În ultimii ani, specialiștii au realizat un studiu care ne arată că în măsline se găseşte în cantităţi mari acid măslinic, o substanţă care combate celulele canceroase. De asemenea, acestea conţin un compus cunoscut sub numele de triterpenoid, care ajută la distrugerea celulelor canceroase de la nivelul stomacului, sânilor şi prostatei. Pe de altă parte, vitamina E din măsline neutralizează radicalii liberi prevenind deteriorarea ADN-ului. De ...
Medicii sfătuiesc foarte des pacienţii să introducă în alimentaţia de zi cu zi smochinele, acestea fiind extrem de bogate în apă, glucide, proteine, vitamina A, vitamina B1, vitamina B2, vitamina C, latex, enzime, minerale etc. Aceste fructe se pot consuma coapte şi proaspete sau uscate ori în compot de fructe. Specialiştii spun că, în primul rând, aceste fructe previn cancerul, aşa că persoanele care le consumă prezintă un risc mai mic de cancer ...
Deşi, de-a lungul timpului am auzit o mulţime de poveşti despre contribuţia mâncărurilor condimentate la apariţia ulcerului, fiind avertizaţi să evităm folosirea lui, ardeiul iute este un remediu naturist recomandat în multe afecţiuni. Specialiştii spun că unele dintre beneficiile pentru sănătate ale ardeiului iute sunt aproape incredibile, iar reputaţia acestuia este în continuă creştere, în urma cercetărilor medicale. Aşadar, una dintre ele este ...
Foarte mulţi medici sunt de părere că fructele şi legumele consumate pe stomacul gol sunt extrem de benefice pentru organismul uman. „Deseori, pacienţii mă întreabă de ce să le consume înainte de masă şi nu după aceea. Răspunsul este simplu: trebuie ca întotdeauna să mâncăm fructele pe stomacul gol, pentru că acestea nu sunt digerate în stomac, ci în intestinul gros. Practic, acestea trec rapid de stomac şi ajung în intestin ...
Un test efectuat în ultimi ani a demonstrat că acei copii care au mâncat în mod frecvent arahide sunt mai protejaţi împotriva alergiilor, chiar dacă au întrerupt consumul timp de o perioadă mai lungă de timp. Acest studiu a întărit faptul că prin consumul de arahide de la primele patru luni până la cinci ani de viaţă a copiilor, reduce cu 81% rata alergiilor, faţă de cei care nu au consumat niciodată alune. Acest prim studiu a fost ...
Nucile au o mulțime de calități benefice asupra organismului uman, motiv pentru care ar trebui să le consumăm în mod frecvent. Mai nou, cercetătorii au descoperit că acestea îmbunătățesc fertilitatea masculină. În urma unui studiu, specialiștii au constatat că bărbații care au consumat mai mult de 12 săptămâni echivalentul a două mâini de nuci au înregistrat o îmbunătățire a formei și vitalității spermatozoizilor. Conform ...
De obicei, ne confruntăm cu problema mâinilor și a picioarelor reci toamna şi iarna, la schimbările climaterice bruște sau în situația apariției unor emoții, în special negative. De cele mai multe ori, vizate sunt femeile, iar în unele cazuri, când problema persistă, este nevoie ca pacientul să se prezinte la medic. Există persoane care au aproape tot timpul mâinile sau picioarele reci și cărora le este frig mereu. Dr. Roxana Biru este de ...
Hidratarea este extrem de importantă, întrucât apa poate susține pielea, mușchii și sănătatea articulațiilor, ajutând celulele organismului să absoarbă substanțe nutritive și să lupte împotriva infecțiilor. Puțină lume știe, însă, că apa caldă sau fierbinte, consumată în fiecare zi, ar putea oferi și mai multe beneficii. Studiile arată că apa caldă ne poate îmbunătăți, cu adevărat, sănătatea. Dr. Mihai Adamescu spune că ...