Spanacul, o buruiană plină de antioxidanți, vitamine și minerale

Spanacul, o buruiană plină de antioxidanți, vitamine și minerale

Specialiștii spun că spanacul ajută la curățarea intestinelor de toxine, ușurează digestia, este renumit pentru combaterea asteniei, păstrează sănătatea oaselor și a ochilor, previne și tratează bolile inflamatorii. În ciuda numeroaselor beneficii, nu toată lumea se poate bucura de această legumă cu frunze verzi. Spre exemplu, persoanele cu afecțiuni hepatice, reumatice, inflamații gastrice și ale intestinului trebuie să consume cu moderație această legumă ...

Citește mai mult

V-au apărut cearcăne, riduri? Cum puteți scăpa de ele

V-au apărut cearcăne, riduri? Cum puteți scăpa de ele

La tinereţe, avem pielea întinsă şi frumoasă, dar odată cu trecerea timpului, aspectul nostru fizic începe să se schimbe, apar ridurile, pungile sub ochi, cearcănele. Dr. Isabela Paceagiu a declarat că aceste pungi sub ochi pot apărea şi din vina noastră, a alimentaţiei deficitare ori a stilului de viată pe care îl avem, toate fiind accentuate de oboseală, stres, nopţi nedormite şi lista continuă. Datorită acestei diversităţi de factori, tratamentul ...

Citește mai mult

Propolisul, remediul ideal pentru tratarea multor afecțiuni

Propolisul, remediul ideal pentru tratarea multor afecțiuni

Propolisul este produsul natural, ideal pentru sănătatea noastră, care ne protejează, datorită proprietăților sale antibacteriene, antifungice, antimicrobiene, antioxidante și antiseptice pe care le are. Specialiștii spun că propolisul este amestecul obținut după o rețetă pe care numai albinele o știu, din rășina arborilor (în special conifere), polen și ceară pentru conservare, la care se adaugă un ingredient secret: saliva care fermentează rășina și o pregătesc ...

Citește mai mult

Unele alimente pot reduce inflamațiile, altele le amplifică

Unele alimente pot reduce inflamațiile, altele le amplifică

Înainte de a vă așeza la masă, trebuie să vă gândiți foarte bine ce băgați în gură, întrucât bacteriile care ne populează intestinul variază în funcție de produsele pe care le consumăm. Spre exemplu, a precizat dr. Oana Bălan, unele alimente contribuie la creșterea acelor bacterii care stimulează inflamația, în timp ce altele alimentează creșterea bacteriilor care o suprimă. De precizat că uleiul de măsline vă poate ajuta ...

Citește mai mult

Peștele îmbunătățește și calitatea somnului

Peștele îmbunătățește și calitatea somnului

Medicii ne spun întotdeauna să consumăm pește cât mai des, întrucât acesta este foarte sănătos pentru organism. În plus, ei ne îndeamnă să includem carnea de pește în alimentația copiilor, deoarece acest aliment are puterea de a spori capacitatea intelectuală, respectiv rezultatele la învățătură. Potrivit dr. Elena Anton, acizii grași esențiali omega 3, care se găsesc în majoritatea sortimentelor de pește ...

Citește mai mult

Ceaiul verde vă păstrează dinții puternici şi sănătoşi

Ceaiul verde vă păstrează dinții puternici şi sănătoşi

Vă place ceaiul verde? Foarte bine, pentru că acesta deține o mulțime de calități deosebite pentru organism, dar puțini dintre noi cunoaştem faptul că acesta are capacitatea de a distruge bacteriile din cavitatea bucală, păstrând dinții puternici şi sănătoşi. La această concluzie au ajuns cercetătorii, care ne îndeamnă să bem zilnic câte o cană de ceai verde, pentru a evita problemele la nivel parodontal. Cercetarea a fost realizată cu ajutorul a 90 de ...

Citește mai mult

Oțetul de mere întărește sistemul imunitar

Oțetul de mere întărește sistemul imunitar

Știați că oțetul de mere conține vitamine, precum vitamina A, B1, B2 și minerale? Cu toate acestea, nu toți oamenii știu că oțetul de mere are efecte benefice asupra organismului nostru, de la prepararea murăturilor până la lupta împotriva diabetului, curățarea tenului etc. Spre exemplu, acesta îmbunătățește condiția fizică, ajută la protejarea florei intestinale, previne apariția bolilor, ne scapă de răceli și viroze și întărește sistemul ...

Citește mai mult

Vopsiţi-vă părul cu ceai!

Vopsiţi-vă părul cu ceai!

Cu toţii ştim că ceaiurile sunt recunoscute pentru proprietăţile lor vindecătoare, dar prea puţină lume cunoaşte faptul că anumite tipuri de ceai îi poate ajuta să îşi pigmenteze părul în mod natural, fără să-şi afecteze în vreun fel podoaba capilară. Astfel, pentru a obţine pigmentul natural pentru păr trebuie să fierbeţi o cană de apă cu trei plicuri din ceaiul dorit. Lăsaţi să fiarbă timp de zece minute, adăugaţi o linguriţă de ...

Citește mai mult

1...2829303132...61