Cura cu usturoi face miracole!
Remedii naturiste 03 Iulie 2017

Cura cu usturoi face miracole!

Mai multe studiimedicinale arată că usturoiul este un antibiotic natural. Consumat pe stomacul gol, de preferinţăînainte de micul dejun, luptă cu bacteriile nocive care se află în stomac. Consumat pe stomacul gol, usturoiul ajută la prevenirea şi tratarea bolilor respiratorii. Puţine persoane cunosc, însă, beneficiile consumului de usturoi pe stomacul gol. În Egipt, era utilizat ca fortifiant, îi erau cunoscute proprietăţile de antiseptic ...

Citește mai mult

Nucile şi alunele, indicate în sarcină, dar cu moderaţie
Sarcina 03 Iulie 2017

Nucile şi alunele, indicate în sarcină, dar cu moderaţie

Dacă eşti însărcinată, înseamnă că deja ştii că gustările, precum chipsurile, sunt total interzise, pentru că sunt nesănătose, pline de grăsimi şi substanţe ce pot dăună fătului. Potrivit specialiştilor Spitalului Euromaterna, femeile însărcinate pot apela la gustări sănătoase, săţioase şi în acelaşi timp benefice pentru dezvoltarea copilului. „Nucile şi alunele consumate în sarcină reprezintă o gustare sănătoasă, cu ...

Citește mai mult

Alimente minune, benefice pentru sănătatea ochilor
Sfatul medicului 03 Iulie 2017

Alimente minune, benefice pentru sănătatea ochilor

Toată lumea ştie că morcovii sunt buni pentru ochi. Specialiştii oftalmolog afirmă că, într-adevăr, morcovii, dar şi alte alimente portocalii sunt o sursă importantă de beta-caroten, element esenţial pentru sănătatea ochilor. Alături de beta-caroten, avem nevoie şi de alţi nutrienţi pentru menţinerea unei vederi sănătoase şi pentru prevenirea unor afecţiuni ale ochilor: luteina, omega-3, vitamina C, zinc. Iată câteva grupe de alimente minune care sunt ...

Citește mai mult

De ce e bine să consumăm cât mai mult pepene roşu în zilele caniculare
Remedii naturiste 24 Iunie 2017

De ce e bine să consumăm cât mai mult pepene roşu în zilele caniculare

Odată cu creşterea valorilor termice din ce în ce mai mult, medicii specialişti ne sfătuiesc să consumăm cât mai multe lichide şi fructe cu conţinut mare de apă, în special pepene roşu, deoarece acesta conţine 95% apă şi foarte multe substanţe esenţiale unei bune funcţionări a organismului. Potrivit dr. Mirela Stângaciu, fitoterapeut, „pepenele roşu conţine calciu, fosfor, fier, vitamina A, vitaminele B1 şi B2, vitamina C, niacină, acizi ...

Citește mai mult

Cât de important este fierul din organism

Cât de important este fierul din organism

Nivelul adecvat de fier este esenţial pentru starea de sănătate, iar deficienţa acestuia se manifestă în primul rând prin oboseală. Aşadar, fierul nu este numai un element esenţial al eritropoiezei şi furnizării de oxigen, dar şi al funcţiei mitocondriale de furnizare de energie pentru procesele metabolice. Mai mult decât atât, deficitul de fier este asociat cu reducerea capacităţii de efort la pacienţii cu insuficienţă cardiacă, independent de ...

Citește mai mult

Ultimele strigări la taraba cu ştevie. Care sunt beneficiile acestei plante
Remedii naturiste 01 Iunie 2017

Ultimele strigări la taraba cu ştevie. Care sunt beneficiile acestei plante

Ştevia este o plantă cunoscută de toată lumea, folosită la prepararea unor tipuri de mâncare sau ca ceai pentru tratarea unor afecţiuni. Spre deosebire de spanac, ştevia poate fi consumată un timp limitat, aceasta fiind o plantă primăvăratecă şi, deşi vara îşi intră în drepturi, tarabele din piaţă încă se mai poate găsi ştevie. Potrivit specialiştilor fitoterapeuţi, ştevia are proprietăţi antioxidante, antimicrobiene, antiglicemice şi ...

Citește mai mult

Cireşele ne vindecă de gută şi ne ajută să dormim mai bine
Boli şi afecţiuni 30 Mai 2017

Cireşele ne vindecă de gută şi ne ajută să dormim mai bine

Cireşele sunt fructele preferate ale românilor, în lunile de primăvară-vară (mai-iunie), dar, din păcate, sezonul cireşelor vine şi se duce într-o clipă. Pe lângă faptul că sunt extrem de gustoase, specialiştii fitoterapeuţi ne spun că cireşele au beneficii extraordinare de vindecare a organismului. Cireşele ne oferă multiple beneficii terapeutice, deoarece acestea sunt bogate în atioxidanţi şi conţin foarte mulţi compuşi care conferă ...

Citește mai mult

Căpşunile, o adevărată porţie de sănătate
Remedii naturiste 20 Mai 2017

Căpşunile, o adevărată porţie de sănătate

Căpşunile, una dintre cele mai sănătoase desfătări ale sfârşitului de primăvară şi începutului de vară. Medicii specialişti spun că un consum zilnic de căpşuni scade riscul de a dezvolta diverse afecţiuni, precum boli de inimă sau diabet, iar radicalii liberi din organism, responsabili cu apariţie cancerelor, sunt pur şi simplu doborâţi. Pieţele sunt pline, aşa că este momentul să profităm din plin de acest fruct bogat în calciu, fier, magneziu ...

Citește mai mult

1...3334353637...62