Sucurile naturale fac parte din categoria alimentelor-medicament şi asigură un aport energetic mare organismului uman. Potrivit lui Cristian Ionescu, specialist educaţie alimentară, acestea sunt mult mai concentrate şi mai uşor de digerat decât alimentele întregi (fructe, legume, plante verzi, plante medicinale, cereale, oleaginoase), astfel efortul digestiv de asimilare şi pierderile de energie prin digestie sunt minime. „De asemenea, sucurile naturale reglează ...
Temperaturile ridicate sunt o corvoadă pentru organism şi, pentru a-i uşura sarcinile, medicii specialişti spun că cel mai indicat este să avem o alimentaţie uşoară şi să bem multe lichide. În sezonul estival, de preferat sunt fructele şi legumele crude. Dintre acestea, specialiştii menţionează roşiile, ardeiul gras, fasolea verde, caisele, piersicile şi prunele. Fasolea verde are foarte puţine calorii, este bogată în fibre şi fier şi poate fi consumată ...
Castravetele este una dintre cele mai bogate legumele în fitonutrienţi, ce oferă beneficii importante organismului, antiinflamatorii şi antioxidante. Castravetele este o sursă excelentă de hidratare, de aceea este perfect a fi consumat pe timpul verii, deoarece 96% din compoziţia acestuia este apă, aşa că, dacă cei mici refuză să bea lichide, poate castraveţii sunt pe placul lor. Lipsa apei din organism poate fi compensată, cel puţin într-o anumită măsură, prin ...
Mai multe studiimedicinale arată că usturoiul este un antibiotic natural. Consumat pe stomacul gol, de preferinţăînainte de micul dejun, luptă cu bacteriile nocive care se află în stomac. Consumat pe stomacul gol, usturoiul ajută la prevenirea şi tratarea bolilor respiratorii. Puţine persoane cunosc, însă, beneficiile consumului de usturoi pe stomacul gol. În Egipt, era utilizat ca fortifiant, îi erau cunoscute proprietăţile de antiseptic ...
Dacă eşti însărcinată, înseamnă că deja ştii că gustările, precum chipsurile, sunt total interzise, pentru că sunt nesănătose, pline de grăsimi şi substanţe ce pot dăună fătului. Potrivit specialiştilor Spitalului Euromaterna, femeile însărcinate pot apela la gustări sănătoase, săţioase şi în acelaşi timp benefice pentru dezvoltarea copilului. „Nucile şi alunele consumate în sarcină reprezintă o gustare sănătoasă, cu ...
Toată lumea ştie că morcovii sunt buni pentru ochi. Specialiştii oftalmolog afirmă că, într-adevăr, morcovii, dar şi alte alimente portocalii sunt o sursă importantă de beta-caroten, element esenţial pentru sănătatea ochilor. Alături de beta-caroten, avem nevoie şi de alţi nutrienţi pentru menţinerea unei vederi sănătoase şi pentru prevenirea unor afecţiuni ale ochilor: luteina, omega-3, vitamina C, zinc. Iată câteva grupe de alimente minune care sunt ...
Odată cu creşterea valorilor termice din ce în ce mai mult, medicii specialişti ne sfătuiesc să consumăm cât mai multe lichide şi fructe cu conţinut mare de apă, în special pepene roşu, deoarece acesta conţine 95% apă şi foarte multe substanţe esenţiale unei bune funcţionări a organismului. Potrivit dr. Mirela Stângaciu, fitoterapeut, „pepenele roşu conţine calciu, fosfor, fier, vitamina A, vitaminele B1 şi B2, vitamina C, niacină, acizi ...
Nivelul adecvat de fier este esenţial pentru starea de sănătate, iar deficienţa acestuia se manifestă în primul rând prin oboseală. Aşadar, fierul nu este numai un element esenţial al eritropoiezei şi furnizării de oxigen, dar şi al funcţiei mitocondriale de furnizare de energie pentru procesele metabolice. Mai mult decât atât, deficitul de fier este asociat cu reducerea capacităţii de efort la pacienţii cu insuficienţă cardiacă, independent de ...