Ştevia este o plantă cunoscută de toată lumea, folosită la prepararea unor tipuri de mâncare sau ca ceai pentru tratarea unor afecţiuni. Spre deosebire de spanac, ştevia poate fi consumată un timp limitat, aceasta fiind o plantă primăvăratecă şi, deşi vara îşi intră în drepturi, tarabele din piaţă încă se mai poate găsi ştevie. Potrivit specialiştilor fitoterapeuţi, ştevia are proprietăţi antioxidante, antimicrobiene, antiglicemice şi ...
Cireşele sunt fructele preferate ale românilor, în lunile de primăvară-vară (mai-iunie), dar, din păcate, sezonul cireşelor vine şi se duce într-o clipă. Pe lângă faptul că sunt extrem de gustoase, specialiştii fitoterapeuţi ne spun că cireşele au beneficii extraordinare de vindecare a organismului. Cireşele ne oferă multiple beneficii terapeutice, deoarece acestea sunt bogate în atioxidanţi şi conţin foarte mulţi compuşi care conferă ...
Căpşunile, una dintre cele mai sănătoase desfătări ale sfârşitului de primăvară şi începutului de vară. Medicii specialişti spun că un consum zilnic de căpşuni scade riscul de a dezvolta diverse afecţiuni, precum boli de inimă sau diabet, iar radicalii liberi din organism, responsabili cu apariţie cancerelor, sunt pur şi simplu doborâţi. Pieţele sunt pline, aşa că este momentul să profităm din plin de acest fruct bogat în calciu, fier, magneziu ...
Aloe vera este o plantă foarte cunoscută, ca fiind un „medicament” natural, extrem de eficient, în tratarea afecţiunilor cutanate, grăbind vindecarea. Însă nu toată lumea ştie că aloe vera are beneficii extraordinare în tratarea afecţiunilor, în special a constipaţiei, şi pentru întărirea sistemului imunitar. „Aloe vera conţine vitaminele A, C, E, B12, acid folic şi colină, precum şi o cantitate mare de antioxidanţi, care ...
În general, practica yoga se adresează oricui, însă scopurile diferă foarte mult de la o persoană la alta spun speciaiştii în domeniu. Unii aleg să facă yoga pentru sport, alţii aleg yoga şi meditaţia pentru a elimina gândurile negative şi stresurile, alţii vor să-şi consolideze relaţia cu divinitatea sau alţii pur şi simplu vin pentru socializare. În opinia cunoscutului profesor de yoga, Dana Ţupa, niciun scop nu este “mai bun” sau ...
Floarea de Hibiscus este o plantă care face parte din familia Malvaceae, din care fac parte arborele de cacao și bumbacul. Numele generic este derivat din greacă și înseamnă "nalbă mare". Există peste 200 de specii ale acestei plante, renumite pentru florile lor mari. Este nativă din nodul Africii și sud-estul Asiei. Planta este cultivată în regiunile tropicale și subtropicale, în special în Sudan, Egipt, Thailanda, Mexic și China. Crește ...
Vitamina B5 este supranumită şi vitamina antistres, deoarece, pe lângă faptul că grăbeşte vindecarea rănilor şi luptă împotriva artritei reumatoide, reduce depresia, anxietatea şi menţine sănătatea sistemului nervos. Când această vitamină lipseşte din organism, se instalează starea de oboseală, durerile de cap, insomnia, greaţa şi căderea părului. „Vitamina B5 aduce beneficii importante în menţinerea unui metabolism energetic normal, a ...
Potrivit specialiştilor, persoanele care consumă alimente bogate în vitamina K au un risc scăzut de a face boli cardiovasculare. Explicaţia se învârte în jurul faptului că vitamina K2 împiedică depunerea calciului pe artere. Totodată, vitamina K2 este benefică pentru a avea oase sănătoase, sprijină sănătatea orală şi susţine activitatea creierului. Mai concret, vitamina K2 ajută la folosirea eficientă a calciului în organism şi la ...