“Eu văd în el unul dintre cele mai mari genii din istoria medicinei. Multe din ideile sale de bază au fost adoptate de medicina modernă fără a avea numele său pe ele. Cu toate acestea, el a realizat mai mult decât părea că este posibil în condiții nefavorabile. El lasă o moștenire care atrage atentia si care îi va asigura în istoria medicinei locul cuvenit. Cei pe care i-a vindecat vor atesta veridicitatea ideilor sale”, Albert Schweitzer ...
Te-ai frecat vreodată la ochii după ce ai tocat ardei iute? Atunci, cu siguranţă ştii că senzaţia de arsură nu se rezumă doar la papilele gustative. Deşi la prima vedere tinzi să crezi că această usturime nu poate aduce nimic bun cu ea, să ştii că te înşeli. Ardeiul iute poate ajuta eficient în ameliorarea durerii artritei sau a durerii de cap. Acest lucru se datorează capsaicinei, o componentă activă (alcaloid ce imprimă gustul de iute) a ardeiului ...
Terapia cu venin de albine (TVA) este o parte a apiterapiei care foloseşte veninul de albine pentru a ameliora sau chiar pentru a trata anumite stări patologice. Veninul de albine este o sursa bogată de enzime, peptide şi amine biogene. Potrivit dr. Daniela Duşa, medic specialist reumatologie în cadrul centrului medical Iowemed, „în compoziţia veninului de albine intră cel puţin 18 substanţe cu proprietăţi farmaceutice (melitina, apamina, peptidul de ...
Pentru că, odată cu răcirea vremii, organismul uman este supus unor încercări suplimentare cărora trebuie să le facă faţă, oamenii trebuie să ştie cum pot lupta împotriva vremii şi a bolilor de sezon. Aşadar, deşi usturoiul nu este tocmai pe placul tuturor, din cauza mirosului, acesta este însă recunoscut pentru proprietăţile sale antibacteriene. Mai mult decât atât, oamenii de ştiinţă au măsurat capacitatea usturoiului de a lupta ...
Uleiul de cocos are o multitudine de beneficii pentru sănătate, printre care îmbunătăţirea digestiei şi întărirea imunităţii, precum şi lupta împotriva multor infecţii şi boli. Acest aliment este perfect pentru dieta copiilor, atâta vreme cât este folosit în doze recomandate. Uleiul de cocos poate fi folosit cu succes la gătit, dar poate fi consumat şi ca atare, deoarece are consistenţa untului şi poate fi întins pe ...
Fiind obişnuiţi cu produsele tradiţionale, foarte puţini constănţeni apelează la cele venite din exterior, chiar dacă acestea au nenumărate beneficii pentru sănătate. Avocado, de exemplu, este un fruct exotic despre care nu multă lume ştie cât de benefic este pentru organism, prin elementele pe care le conţine. Denumit şi „untul vegetal”, avocado, dacă este bine copt, poate fi consumat la micul dejun în loc de untul animal, deoarece devine tartinabil ...
Părăluţele se foloseau ca leac în bronşite. Planta se spăla, se pisa, se storcea, iar sucul obţinut se amesteca cu zahăr candel şi se lua de mai multe ori pe zi. Unii o fierbeau bine acoperită, amestecau decoctul cu miere şi preparau un sirop din care luau 1-2 linguri pe zi contra bronşitei cronice. Mod de preparare: ceai de părăluţe - se prepară dintr-o linguriţă de flori de părăluţe mărunţite care se pun în 100 ml apă clocotită. Se lasă acoperit 10 minute ...
Ceaiul negru este produs din frunzele şi tulpinile unei plante din care se produce şi ceaiul verde, doar că acesta are alte proprietăţi, deoarece este obţinut din frunze proaspete, iar ceaiul negru din frunze ajunse la maturitate. Ceaiul negru este indicat a fi consumat de persoanele care studiază mult, deoarece îmbunătăţeşte memoria. Este foarte utilizat în tratarea durerilor de cap (cefalee) şi reglarea tensiunii arteriale, precum şi pentru prevenirea bolilor de ...