Crioterapia este un tratament medical și terapeutic care presupune expunerea corpului la temperaturi extrem de scăzute pentru o perioadă scurtă de timp. Această expunere poate fi localizată în anumite zone sau aplicată întregului corp. La ora actuală, susţin specialiştii, procedura este utilizată pe scară largă în medicina sportivă, dermatologie și din ce în ce mai mult în centrele de wellness, dar este esențial să o abordați cu precauție și cu ...
Măslinele sunt o sursă bună de vitamine și minerale esențiale pentru organism. Ele sunt bogate, în special, în vitamina E, un antioxidant puternic care ajută la protejarea celulelor împotriva stresului oxidativ, contribuind astfel la menținerea unei bune stări de sănătate. Un alt element important pe care măslinele îl aduc în alimentație este fierul. Astfel, susţin medicii, măslinele negre sunt o sursă bună de fier, care joacă un rol crucial ...
Tătăneasa este o plantă medicinală cunoscută pentru proprietățile sale antiinflamatoare și cicatrizante. Unul dintre cele mai cunoscute beneficii ale tătănesei este capacitatea sa de a contribui la reducerea inflamațiilor. Rădăcinile și frunzele acestei plante conțin substanțe chimice precum alantoina și acidul rozmarinic. Alantoina promovează creșterea celulelor noi ale pielii, în timp ce acidul rozmarinic ajută la reducerea durerii și inflamației. Extractele din ...
Meiul este o cereală bogată în vitamine, minerale și fibre. În zilele noastre, datorită multiplelor sale beneficii, a devenit o alternativă sănătoasă la cerealele mai tradiționale, precum grâul sau orezul, și este apreciat în special de cei care urmează o dietă cu alimente fără gluten. Ce beneficii are meiul? Înainte de toate, este o sursă importantă de nutrienți esențiali pentru organism, conținând o serie de vitamine, minerale și ...
Fisticul are o aromă specifică ușor dulceagă și o nuanță de verde deschis, ușor de recunoscut. Valorile sale nutritive sunt mai mari când este crud, dar cel mai des se consumă prăjit și sărat, ca o gustare de sine stătătoare sau ca ingredient în diverse preparate. Printre beneficiile pe care le conferă consumul de fistic se numără următoarele: este potrivit în diete de slăbire; are proprietăți antioxidante; susține buna funcționare a sistemului digestiv; ...
Cardamomul este o plantă recunoscută pentru aroma sa distinctivă și proprietățile sale benefice, fiind folosită în medicina tradițională pentru a trata afecțiuni digestive, inclusiv indigestie și flatulență. Totodată, se crede că are și proprietăți antiinflamatoare și antioxidante, iar studiile realizate asupra cardamomului au venit cu rezultate promițătoare, evidențiind că acesta poate reduce inclusiv tensiunea arterială. De asemenea, aceasta are şi alte ...
Șofranul este un condiment bogat în antioxidanți, cu multiple beneficii pentru tratarea unor afecțiuni, dar și pentru industria de înfrumusețare. Totuși, susțin specialiștii, se recomandă consumul cu moderație, fiind un condiment cu gust intens și aromă puternică. În primul rând, acesta conține antioxidanți specifici numiți safranal, crocin, pirocrocin și crocetină, care au rol în lupta împotriva radicalilor liberi. În același timp ...
Frunza de brusture este considerată ca având beneficii pentru durerile de articulații, îmbătrânirea pielii, acnee și chiar dureri de stomac. De exemplu, fibrele din rădăcina de brusture au capacitatea de a încorpora compuși toxici, inclusiv cei absorbiți pe cale orală, ușurând eliminarea acestora. Alte studii au indicat că rădăcina de brusture poate reduce formarea acidului litocolic, care este hepatotoxic și are chiar potențial carcinogen. Analizele ...