Cătina este un fruct plin de grăsimi omega - 3, 6, 9 şi, cea mai rar întâlnită, 7, precum şi de antioxidanţi şi de alţi nutrienţi curativi. A fost folosită în tratarea psoriazisului, în creşterea imunităţii, încetinirea procesului de îmbătrânire şi în scăderea nivelului de colesterol. De asemenea, potrivit site-ului Natural Society, cătina are multe alte calităţi care o fac o sursă superioară de vitamine şi minerale ...
Datorita continutului de cupru si zinc, dar si a acizilor grasi omega 3 si omega 6, uleiul de nuca neagrăse foloseste cu succes in urmatoarele situatii: cazul bolilor cardiovasculare boli coronariene tulburariale sistemului nervos tulburari ale hipofizei si insuficienta suprarenala tulburari de ciclu menstrual tulburari de menopauza combate cancerul mamar anemie diabet ajuta la intarirea sistemului imunitar detoxifierea organismului scaderea colesterolului combate ...
Beneficiile uleiului de dovleac sunt cunoscute de multe timp, întrebuinţarea sa acoperind o mare arie de boli şi afecţiuni. Iată pentru ce este ideal consumul de ulei de dovleac: efect demonstrat în creşterea tonusului muscular şi acţiune pozitivă asupra terminaţiilor nervoase are proprietăţi antiinflamatoare, reduce umflăturile articulatiilor şi atenuaza durerile este recunoscut pentru efectul său antihelmintic, fiind eficient în eliminarea ...
Vremea rece aduce cu sine sezonul virozelor şi gripelor. Oricât de mult ne-am proteja, este aproape imposibil să scăpăm neafectaţi. Dacă pastilele şi tratamentele medicamentoase nu par să aducă rezultatele dorite şi uneori chiar provoacă alte complicaţii, este timpul să ne întoarcem la soluţiile naturale care au funcţionat pentru strămoşii noştri încă din antichitate. Cu mii de ani în urmă, propolisul a fost intens valorificat pentru proprietăţile ...
Parfumată şi cu un gust dulce-acrişor, cu pulpa tare şi uşor înecăcioasă, dar plină de suc şi vitamine, gutuia este unul dintre cele mai îndrăgite fructe ale acestui anotimp. Stratul fin de puf care acoperă coaja galbenă ca frunzele de toamnă ascunde beneficii pentru sănătatea noastră. 1. Gutuia este alegerea perfectă dacă doriţi să mâncaţi ceva bun, dar ţineţi la siluetă. Acest fruct are un aport caloric scăzut: 100 g conţine doar 57 calorii! 2 ...
Înconjurat adesea de miturişi zvonuri, subiectul sănătăţii este mereu în atenţia tuturor.De aici apar şi multe contradicţii între medicişi pacienţi, având în vederecă mulţi preferă să se trateze după „sfatul bunicii“sau „reţeta vecinei“decât să ceară sfatul unui specialist sau să se programeze la investigaţii medicale. Cu toţii am auzit, cel puţin o dată, fraze precum „şosetele îmbibate în ...
Zi de zi apar studii ce pun în lumină plante, legume sau fructe cu beneficii deosebite pentru sănătate. Unele rămân în atenţia publicului, altele nu. Şi totuşi, dintre toate acestea câteva ne ajută să ne păstrăm sănătatea şi frumuseţea şi stimulează imunitatea. Le-am testat pe propria piele şi le punem sub lupă: Pe locul întâi– Aloe Vera.O ştim de la bunicelor noastre, ce o plantau în glastre. Ne venea în ajutor ...
Nuca a fost folosită încă din timpuri străvechi pentru tratarea diverselor afecţiuni, având funcţii depurative, antiinflamatoare, calmante. Bogata în iod, nuca tratează tusea şi durerile în gât, creşte imunitatea, tratează incontinenţa urinară, subţiază sângele, este indicată în tratarea diabetului, ulcerului, ameliorează starea de oboseală, previne osteoporoza. Ceaiul din coji de nucă este eficient pentru orice tip de tuse. Se fierb ...