Majoritatea alimentelor pe care le includem în dieta zilnică îndeplinesc un dublu rol: nu sunt doar un deliciu pentru papilele gustative, ci adevărate tratamente care pot oferi remedii pentru afecţiuni importante. Tot ce este nevoie este să ne informăm şi să descoperim bunătăţile pline de sănătate pe care cămară le are de oferit! Ghimbirul este un remediu cu tradiţie în medicină alternativă, fiind folosit de peste 2000 de ani datorită nutrienţilor cu ...
Un masaj relaxant vă poate ajuta să vă deconectaţi, însă beneficiile lui sunt mai multe decât vă aşteptaţi. Masajul nu mai este doar apanajul centrelor spa luxoase. Astăzi, terapia prin masaj este utilizată în prevenirea şi combaterea multor afecţiuni fizice şi psihice. Un aliat puternic Nu se poate tăgădui puterea masajului. Indiferent de motivele pentru care apelăm la el – răsfăţ, întinerire, terapie, eliberare de stres sau ...
Un studiu recent arată că includerea nucilor în regimul alimentar permite scăderea colesterolului. Potrivit Agerpres, oamenii de ştiinţă americani de la Universitatea Yale au realizat o cercetare pe un eşantion de 112 persoane cu risc de diabet, pe care i-au împărţit în două grupuri. În primul grup, participanţii au urmat un regim alimentar sărac în calorii, iar în cel de-al doilea grup, fiecare persoană a consumat ce a dorit. Cercetătorii au ...
Echinaceea este o plantă foarte populară care este folosită de obicei în combaterea răcelii şi gripei. Aceasta este cunoscută pentru efectele sale benefice asupra sistemului imunitar, ameliorează simptomele răcelii, gripei şi a altor boli şi infecţii. Echinaceea este o plantă perenă, lungă de 30-60 cm, uşor ţepoasă, cu flori mari în nuanţe de roz sau mov, în funcţie de specie. Substanţele active din echinaceea Echinaceea este un amestec complex ...
Aşa cum anumite produse accentuează simptomele acneei, există şi alimente care furnizează substanţele benefice care le combat. „Din punct de vedere nutriţional, s-a constatat că anumite alimente şi lichide accentuează simptomele acneei. Aşadar, persoanele care au această afecţiune trebuie să evite alimentele care conduc la agravarea acneei: zahărul rafinat, grăsimile animale şi aditivii alimentari”, a declarat pentru Agerpres nutriţionistul Lygia ...
Cătina este un fruct plin de grăsimi omega - 3, 6, 9 şi, cea mai rar întâlnită, 7, precum şi de antioxidanţi şi de alţi nutrienţi curativi. A fost folosită în tratarea psoriazisului, în creşterea imunităţii, încetinirea procesului de îmbătrânire şi în scăderea nivelului de colesterol. De asemenea, potrivit site-ului Natural Society, cătina are multe alte calităţi care o fac o sursă superioară de vitamine şi minerale ...
Datorita continutului de cupru si zinc, dar si a acizilor grasi omega 3 si omega 6, uleiul de nuca neagrăse foloseste cu succes in urmatoarele situatii: cazul bolilor cardiovasculare boli coronariene tulburariale sistemului nervos tulburari ale hipofizei si insuficienta suprarenala tulburari de ciclu menstrual tulburari de menopauza combate cancerul mamar anemie diabet ajuta la intarirea sistemului imunitar detoxifierea organismului scaderea colesterolului combate ...
Beneficiile uleiului de dovleac sunt cunoscute de multe timp, întrebuinţarea sa acoperind o mare arie de boli şi afecţiuni. Iată pentru ce este ideal consumul de ulei de dovleac: efect demonstrat în creşterea tonusului muscular şi acţiune pozitivă asupra terminaţiilor nervoase are proprietăţi antiinflamatoare, reduce umflăturile articulatiilor şi atenuaza durerile este recunoscut pentru efectul său antihelmintic, fiind eficient în eliminarea ...