Borșul este un produs obținut prin fermentarea naturală a tărâțelor de grâu. Este bogat în enzime active și vitamine, în special B-uri, dar și minerale (seleniu, crom) și aminoacizi esențiali. De aceea, spun specialiștii, este folosit nu numai pentru a da gust bun ciorbelor, ci și ca aliment în dietele de slăbire sau ca adjuvant util pentru menținerea sănătății. Potrivit site-ului dozadesanatate.ro, consumul de borș în fiecare zi ajută ...
Comercializarea bananelor mai verzi sau a celor necoapte reprezintă o garanție provizorie că acestea nu vor fi prea coapte sau alterate până ajung la consumator. Cu toate acestea, unele persoane preferă bananele necoapte în detrimentul celor ajunse la maturitate independent de această strategie de vânzare. Pe lângă diferențele vizuale, cele două tipuri de banane se deosebesc și în funcție de gust, compoziție și textură. Astfel, susţin specialiştii ...
Unele studii arată că suplimentele cu Omega 3 din ulei de pește pot reduce riscul de deces în caz de insuficiență cardiacă sau după un infarct miocardic recent, însă acestea nu previn afecțiunile inimii, arată Asociația Americană a Inimii (AHA). Potrivit specialiștilor, uleiul de pește este o sursă alimentară de acizi grași Omega 3 de care corpul are nevoie pentru multe funcții, de la activitatea musculară și până la creșterea celulelor. Medicii spun că ...
Ceaiul de banane este o băutură care se poate prepara simplu, cu ajutorul a câteva ingrediente. Împreună cu gustul caracteristic, profilul său nutritiv poate îmbunătăți mai multe aspecte ale sănătății generale. În primul rând, susțin specialiștii, ceaiul de banane poate îmbunătăți sănătatea inimii, sprijină sănătatea oaselor, poate avea efecte benefice asupra calității somnului și susține sănătatea vederii. Această băutură ...
Castraveții sunt bogați în substanțe nutritive, dar unul dintre cele mai mari merite ale lor este acela că hidratează organismul, datorită conținutului mare de apă. Totodată, aceste legume sunt sărace din punct de vedere caloric, însă reprezintă o sursă de vitamina A, vitamina C, vitamine B, acid folic, calciu, magneziu, fier, potasiu, zinc și siliciu. În același timp, castraveții conțin și antioxidanți, fibre și enzime care stabilizează și ...
Ceaiul de cătină este recomandat în tratarea a numeroase afecțiuni, deoarece aportul lui nutrițional pentru organism este foarte bogat: vitaminele E, K, P, A, un conținut ridicat de vitamina C, complexul vitaminic B și diferite minerale, cum ar fi potasiu, fier, sodiu și magneziu. Iarna, susţin specialiştii, suntem cu toţii predispuși la răceli și gripe, dar ceaiul de cătină întărește sistemul imunitar și face organismul mai rezistent în fața virusurilor ...
Pălămida, ca plantă medicinală, este toxică pentru plantele în jurul cărora crește, deoarece se hrănește cu nutrienții acestora, însă pentru corpul uman are numeroase beneficii. Ca leac, aceasta este folosită aproape în întregime. Frunzele pălămidei sunt bogate în vitamina C, planta fiind utilizată și în tratamentele cosmetice, cum ar fi cremele, împrospătând tenul. Ca leac, susţin specialiştii, poate fi folosită integral ...
Frunzele și fructele de păducel, ca și fructele de pădure, sunt folosite ca medicamente, pentru că ele conțin flavonoide, substanțe chimice cu efecte antioxidante. Oamenii folosesc cel mai frecvent ceaiul de păducel pentru problemele cardiace, probleme ale circulației sângelui, hipertensiune arterială, anxietate, dar și alte afecțiuni. Băutura este recomandată ca adjuvant cu beneficii centrate în jurul inimii, cum ar fi reducerea bătăilor neregulate ale inimii ...