Dacă obişnuiţi să beţi ceai zilnic, cu siguranță aveţi o mulțime de pliculețe de ceai uzate. În general, este sigur să le folosiţi atât timp cât acestea au fost depozitate corect. Totuşi, susţin specialiştii, în loc să le aruncaţi, la fel ca zațul de cafea, există mai multe modalități de reutilizare a pliculețelor de ceai și frunzelor de ceai, astfel încât nimic să nu se piardă. Aşadar, după ce preparaţi ceai, puneţi pliculețele ...
Andivele arată ca niște boboci lunguieți de flori, cu o culoare alb-gălbuie, mai intensă către vârfurile frunzelor. Au un gust amărui, ușor neplăcut, dar care poate fi atenuat prin preparare și condimentare. Cu un conținut de 95% apă, susțin specialiștii, ele se află pe lista celor mai hidratante legume din lume. Mai mult decât atât, pentru că sunt bogate în apă, sunt diuretice și favorizează eliminarea toxinelor, deci le puteți consuma în ...
Ceaiul de rodii are un conținut ridicat în substanțe nutritive, care poate fi ușor adăugat într-o dietă echilibrată. Printre substanțele esențiale prezente în compoziția lui se regăsesc: vitamina C, vitamina D, potasiu și calciu. Potasiul ajută la scăderea tensiunii arteriale și la menținerea unui ritm cardiac constant, în timp ce vitamina C poate contribui la reducerea riscului de a dezvolta cancer. La rândul ei, vitamina D poate avea un rol ...
Uleiul de dovleac, obținut din semințele de dovleac, este o sursă bogată de nutrienți și antioxidanți, iar atunci când este presat la rece, își păstrează toate aceste proprietăți benefice. Specialiștii recomandă cura cu ulei de dovleac, de obicei dimineața, pe stomacul gol, dar, atenție, numai pentru o perioadă determinată. Medicii susțin că acest produs este indicat pentru multiplele lor beneficii pentru sănătate. În primul rând, atât uleiul ...
Tot mai multe produse cosmetice sunt create pentru a oferi o îngrijire punctuală, personalizată, dar și pentru a îmbunătăți calitățile naturale ale fiecărui tip de ten. Acestea au în componență ingrediente active și texturi inovatoare, care au rolul de a îngriji tenul sau corpul cu substanțele specifice de care fiecare are nevoie. Cafeina se numără printre componentele importante ale produselor de întreținere, datorită acțiunii sale ...
Talpa gâștei este o plantă medicinală din care se pot prepara numeroase remedii care pot ajuta la buna funcționare a organismului. Medicii susțin că părțile ei aeriene au fost utilizate din vechime în medicina populară, mai precis a fost folosită pentru afecțiunile inimii, cum ar fi insuficiența cardiacă, bătăile neregulate ale inimii, bătăile rapide ale inimii și simptomelor de la nivelul miocardului cauzate de anxietate. Specialiștii în fitoterapie spun ...
Produs apicol care conține în jur de 400 de substanțe organice, mierea nu este doar hrană, ci are o valoare terapeutică de necontestat, întrucât accelerează vindecarea leziunilor minore ale pielii, tăieturilor profunde, arsurilor și ulcerațiilor pielii. Totodată, hidratează pielea și buzele crăpate, fiind un ingredient întâlnit în produsele destinate îngrijirii tenului și buzelor. Mierea este o substanță naturală, dulce și lipicioasă ...
Rădăcina de nalbă este folosită pentru efectele sale curative din cele mai vechi timpuri, pentru că are o serie de proprietăți terapeutice precum combaterea infecțiilor, stimularea digestiei și tratarea afecțiunilor cutanate. Planta la care facem referire este un mucilagiu natural, ceea ce înseamnă că acționează precum fibrele și își mărește totodată volumul atunci când intră în contact cu apa. Unele studii științifice au arătat că substanțele ...