Gătitul este ceea ce ne face umani, spune Richard Wrangham, un primatologist britanic şi profesor de biologie evoluţionistă umană la Universitatea Harvard.Cu ajutorul focului, omul a reuşit, din cele mai vechi timpuri, să prepare hrana, să schimbe textura dură a cărnii, se înmoaie tuberculi, să descompună legumele fibroase, alocând din ce în ce mai mult timp preparării hranei. Dar un alt motiv pentru a găti termic mâncarea este faptul că unele alimente ...
Nivelul prea mare de colesterol din organism este responsabil de apariţia bolilor cardiace, dar poate duce şi la declanşarea atacu-lui cerebral. Persoanele cunoscute cu nivel mare de colesterol primesc tratament de spe-cialitate, instituit de medicul cardiolog, în funcţie de nevoile fiecăruia. Pe lângă tratamentul medicamentos, există şi alternative mai puţin nocive care au acelaşi efect cu medicaţia clasică, însă nu sunt la fel de agresive cu ...
Ouăle sunt ingrediente de bază în multe mâncăruri. Însă nu de înlocuit. Ele pot fi substituite cu succes de alte ingrediente naturale, la care probabil că nici nu te-ai gândit.Iată câteva sfaturi rapide pentru a înlocui ouăle cu ingrediente vegetariene pentru a reuşi să găteşti reţetele tale preferate Sos de mere Sosul de mere este un ideal înlocuitor pentru ouă în prepararea dulciurilor. Un sfert de cană de sos de mere ...
Ciorbă, scăzută sau sub formă de pastă, fasolea este iubită de toţi românii, fiind pe cât de gustoasă, pe atât de sănătoasă. Un produs relativ recent apărut pe piaţa noastră, fasolea roşie ar putea întrece în beneficii fasolea albă, cu care ne-am obişnuit cu toţii. Fasolea de orice tip este renumită pentru conţinutul ridicat de proteine vegetale, care o fac un produs îndrăgit şi consumat frecvent de vegetarieni şi vegani. Faţă de ...
Din punct de vedere alimentar, perioada sărbătorilor a constituit mereu o provocare. Mâncărurile tradiţionale, pe cât sunt de gustoase, pe atât pot fi de nocive, dacă sunt consumate în exces sau în asocieri nepotrivite. Pentru a ne bucura de un gust autentic al preparatelor tradiţionale, fără a modifica semnificativ reţetele, trebuie să ţinem cont de nişte reguli simple. Ce este permis sau interzis în asocierile alimentare De multe ori auzim ...
Cine a spus că mâncarea sănătoasă nu este şi gustoasă? Dacă vă este poftă de ceva bun şi sănătos, atunci somonul este cea mai bună alegere. Somonul este o sursă excelentă de acizi graşi omega-3 şi proteine. În plus, acest peşte este plin de nutrienţi care exercită o multitudine de beneficii pentru sănătate. Noi vă oferim cinci motive pentru care ar trebui să consumaţi regulat somon. Previne diabetul Somonul este o sursă excelentă de nutrienţi ...
Cine a spus că mâncarea sănătoasă nu este şi gustoasă? Dacă vă este poftă de ceva bun şi sănătos, atunci somonul este cea mai bună alegere. Somonul este o sursă excelentă de acizi graşi omega-3 şi proteine. În plus, acest peşte este plin de nutrienţi care exercită o multitudine de beneficii pentru sănătate. Noi vă oferim cinci motive pentru care ar trebui să consumaţi regulat somon. Previne diabetul Somonul este o sursă excelentă de nutrienţi ...
Prepararea, comercializarea şi distribuirea alimentelor nerecomandate preşcolarilor şi şcolarilor este interzisă în incinta unităţilor de învăţământ încă din 2008, potrivit legii. Mai exact, este vorba de alimente nesănătoase, precum prăjiturile, bomboanele, hamburgerii, pizza, produsele de patiserie, cartofii prăjiţi, mezelurile grase, chipsurile, brânzeturile sărate, biscuiţii săraţi, precum şi orice tip de băuturi răcoritoare. Prin ...