Aproape fiecare săptămână din Postul Crăciunului are câte trei-patru dezlegări la peşte, prilej cu care cei care ţin post se pot bucura de beneficiile unice ale consumului cărnii delicate ale acestui animal marin. Peştele este recomandat tuturor, în orice perioadă a anului, deoarece este o sursă sănătoasă de proteine şi acizi graşi omega-3. Organizaţia Mondiala a Sănătăţii (OMS) recomandă consumul a cel puţin două porţii de peşte pe ...
Tofu este un aliment care a devenit tot mai popular pe piaţa românească, însă o parte dintre noi suntem încă reticenţi faţă de „brânza de soia”. Contrar credinţei populare, tofu nu este un produs care îşi propune să imite gustul brânzei. El are o istorie bogată, fiind menţionat pentru prima oară în China, acum două milenii. Ce este tofu mai exact? Tofu este un produs obţinut din boabe de soia. Acestea sunt ...
Ingrediente Blat: 6 oua medii (de la gaini de tara am folosit eu) 150 g zahar 250 g miez de nuca (macinat) un praf sare 2 lgt pudra pomelo/coaja de lamaie (optional) Crema: 200g smantana pentru frisca (30% grasime) 190 g smantana 12 % grasime 60 g zahar 60 g miez de nuca intreg 5 g gelatina granule 25 ml apa Decor: 120g glazura de ciocolata miez de nuca Mod de preparare 1.Blat: 1. Preincalzesti cuptorul la 210 grade Celsius. 2. Separa albusurile de galbenusuri ...
250 g ciuperci 3 – 4 ouă 100 g cașcaval o ceapă roșie o țelină un morcov oțet sau zeamă de lămâie sare piper Cantitatea este calculată pentru patru - șase porții. Ciupercile se curăță, se spală bine în mai multe ape și se pun în apă clocotită, cu sare și oțet, pentru a fierbe. După aproximativ 15 – 20 minute se scurg de apă (care se păstrează), se lasă să se răcească, apoi sunt tăiate în ...
Nu pregătiți salata cât timp legumele fierte sunt calde. De asemenea, nu folosiți legume calde și crude în aceeași salată. În ambele cazuri, salatele se vor acri. Pentru a nu-și pierde vitaminele, legumele trebuie puse în apă clocotită, în vase acoperite, și ținute la fiert doar cât să se înmoaie. Pentru a-și păstra culoarea verde, fasolea păstăi și mazărea verde se fierb în vase acoperite ...
Nu pregătiți salata cât timp legumele fierte sunt calde. De asemenea, nu folosiți legume calde și crude în aceeași salată. În ambele cazuri, salatele se vor acri. Pentru a nu-și pierde vitaminele, legumele trebuie puse în apă clocotită, în vase acoperite, și ținute la fiert doar cât să se înmoaie. Pentru a-și păstra culoarea verde, fasolea păstăi și mazărea verde se fierb în vase acoperite ...
Ai nevoie de următoarele ingrediente: – 125 g făină cu factor decreștere – 30 g cacao – 125 g zahăr tos – 75 ml lapte – 2 ouă – 60 g unt nesărat, topit – 1 linguriță esență de vanilie – 75 g zahăr brun Cum prepari sufleurile de ciocolată 1 Încinge cuptorul la semnul 4/180°C. Unge cu unt 4×250 g boluri rezistente la cuptor. 2 Într-un bol cerne făina șijumătate din cacao.Adaugă ...
Ingrediente: 4 mere mari, suc proaspăt de lămâie (după gust), 20 g migdale măcinate, 5 curmale fără sâmburi tăiate mărunt, 10 grame stafide zdrobite, 2 dl smântână bătută.Pentru decorare, se pot folosi portocale, madarine sau oricare dintre fructele preferate.Mod de preparare: Merele se taie în jumătăţi, se scoate miezul (având grijă ca peretele ce rămân să aibă cel puţin cinci milimetri grosime) şi se ung cu suc proaspăt de ...