Păstăi cu carne tocată
Rețete culinare 22 Octombrie 2015

Păstăi cu carne tocată

Ai nevoie de următoarele ingrediente: 200 gr carne tocata (de porc am folosit) 500 gr pastai galbene (rotunde sau late) 1 rosie mare coapta 1 lingura pasta de rosii 1 ceapa mare 1/2 linguritacondiment turcesc 1/2 legatura patrunjel sare, piper negru 2 linguri ulei Cum prepari 1. Pastailor li se rup capetele si apoi se rup in bucati. 2.In uleiul incins se caleste ceapa tocata marunt pana se inmoaie bine de tot (cca 10 minute). Se adauga carnea tocata si se soteaza pana-si ...

Citește mai mult

Prepararea legumelor pentru salate
Salate 09 Noiembrie 2015

Prepararea legumelor pentru salate

Pentru a elimina gustul și aspectul neplăcut pe care, în unele situații, îl dau mâncărurilor unele substanțe conținute de legume, gospodinele sunt sfătuite ca, după spălarea și curățarea legumelor, să le prepare corespunzător. În rândurile următoare, vom enumera câteva moduri de preparare corecte: Castraveții și varza se taie în felii, respectiv fideluță, se sărează și se scurg după aproximativ 10 – 15 minute ...

Citește mai mult

Cum pregătim cea mai bună pizza vegetariană
Rețete culinare 12 Octombrie 2015

Cum pregătim cea mai bună pizza vegetariană

Ingrediente: blat de pizza, sos, o linguriţă ulei, o ceapă tocată mărunt, un căţel de usturoi zdrobit, un dovlecel dat prin răzătoare, o jumătate de ardei roşu tăiat fâşii, o jumătate de ardei verde tăiat fâşii, 120 g brânză bocconcini tăiată feliuţe, 120 g mozzarella dată prin răzătoare. Mod de preparare: Se întinde aluatul de pizza şi se pun foile în tăvile unse. Se încălzeşte cuptorul la 220 de grade. Într-o tigaie se ...

Citește mai mult

Salată de linte
Salate 09 Noiembrie 2015

Salată de linte

400 g linte 3 cepe Un morcov O rădăcină de pătrunjel O țelină mică O crenguță de cimbru Ulei Oțet O legătură de verdeață (mărar sau pătrunjel) Sare Piper 100 – 200 g carne afumată (dacă se dorește și carne în salată) Lintea se spală bine în câteva ape și se pune de seară la înmuiat în apă caldă, lăsându-se până a doua zi. Când se pune la fiert se adaugă o ceapă, morcovul ...

Citește mai mult

Salată de morcovi
Salate 09 Noiembrie 2015

Salată de morcovi

3 sau 4 morcovi O ceapă Ulei Zeamă de lămâie sau oțet Sare O legătură pătrunjel verde Câteva măsline Un ardei gras Morcovii se curăță, se dau prin răzătoarea mare și se pun într-un castron. Ceapa se curăță, se dă prin răzătoarea mare sau se taie mărunt, se adaugă peste morcov, amestecându-se bine. Se adaugă, după gust, sare, ulei, zeama de lămâie sau oțetul. Se garnisește cu ardei gras tăiat fâșii ...

Citește mai mult

PLĂCINTE LA TIGAIE
Rețete culinare 20 Octombrie 2015

PLĂCINTE LA TIGAIE

INGREDIENTE 1 kg făină 30 g drojdie proaspătă 1 lingurita sare 1 lingurita zahăr Pentru umplut 800 g brânză sărată 1 legatura mărar PREPARARE Plăcinte foarte rapid de preparat, la tigaie. Ai nevoie de… maia! 1.Într-o cană cu apă călduță se desface drojdia cu zahărul şi sarea. În făina cernută se face un gol şi se pune maiaua care se acoperă cu puţină făină. Se lasă 5-10 minute şi apoi se începe frământarea ...

Citește mai mult

Cotlet de porc la cuptor cu cartofi
Carne 14 Octombrie 2015 de Redactor

Cotlet de porc la cuptor cu cartofi

Cine iubeşte carnea nu poate refuza niciodată o friptură bună. De aceea, vă propunem o friptură din cotlete de porc la cuptor. Ingrediente: 3 cotlete de porc 4 cartofi O rosie O jumatate de conserva de ciuperci 3 linguri de bulion Sare, piper, ulei, oregano Cotletele de porc secondimenteazacu sare, piper si oregano. Vei vedea ca putin oregano va schimba cu totul gustul fripturii. Intr-o tava pune putin ulei si cotletele de porc, apoi toarna apa pana acoperi carnea ...

Citește mai mult

Cum prepari cele mai bune fursecuri cu unt şi cocos
Reţete de prăjituri 13 Octombrie 2015

Cum prepari cele mai bune fursecuri cu unt şi cocos

Vremea s-a răcit, iar timpul petrecut în bucătărie a crescut. Iată o reţetă de fursecuri, foarte uşor de preparat, într-un timp relativ scurt: Iată ce ingrediente sunt necesare: 200 gr unt 2 gălbenuşuri 100 gr zahăr pudră 250 gr făină 50 gr cocos 150 ml lapte 1/2 linguriţă praf copt esenţă vanilie 2 linguri cocos+2 linguri zahăr tos Cum preparăm... Frecăm untul cu zahărul pudră, apoi adaugăm gălbenuşurile. Adăugam esenţa de vanilie şi ...

Citește mai mult

12345