Termenul medical de colesterol sanguin se referă la două tipuri de lipide: colesterolul LDL, care înseamnă proteine cu densitate mică, aşa numitul colesterol „rău” şi colesterolul HDL, care înseamnă proteine cu densitate mare şi care este colesterolul „bun”. Aceste lipoproteine sunt nişte particule concentrate care ajung în organism acolo unde este nevoie de ele. Cauzele care pot produce un colesterol mărit sunt variate şi de multe ori ...
Atunci când sunteţi în grabă, aveţi musafiri sau pur şi simplu vreţi să gătiţi ceva gustos, puteţin încerca o delicioasă salată de pui cu ciuperci şi gogoşari. În doar jumătate de oră, totul e gata. Ingrediente Un piept de pui mai marisor 200 gr ciuperci 5-6 morcovi mai mari gogosari murati 2 oua ulei sare smantana ceapa verde Mod de preparare - Salata cu piept de pui si ciuperci Pieptul de pui se taie,se condimenteaza si se face la ...
Nimic nu poate fi mai bun decât un preparat proaspăt, pregătit în casă din ingrediente de calitate. Exact cum o făceau bunicii noştri pe vremuri. Spre exemplu, nu cred că a-ţi zice NU unui pateu din ficăţei de pui, preparat în casă. Ingrediente 500 gr. ficăţeii de pui, 500 ml lapte, 100 gr. unt, 20 ml ulei, 1 ceapă, 1 foaie de dafin, 1/2 linguriţă de cimbru, sare şi piper după gust. Mod de preparare Ficăţeii se spală apoi se pune la ...
Vrei să pregăteşti cea mai gustoasă dulceaţă de smochine? Ai aici reţeta! Ingrediente: 3 kg. smochine proaspete, coapte bine 1,5 kg. zahar 150 ml. vin rosu sec 150 ml. apa 1, 1/2 lamai (coaja galbena si zeama) 1 baton de scortisoara 1 pastaie de vanilie Etapele pregătirii 1. Smochinele se spala bine, se indeparteaza coditele apoi se taie in felii (depinde de marimea smochinelor, in general 6-8 felii). 2. Intr-o cratita se pune zaharul, se adauga apa si vinul rosu si ...
Ingrediente Pui cu ardei 800 gr carne de pui (4 pulpe superioare) 4 ardei grasi (2 rosii, 1 verde inchis si 1 galben) 1 ceapa mare (cca 200 gr) 5 catei de usturoi 1 lingura pasta de rosii 1 rosie medie coapta (cca 150 gr; sau 2 rosii din conserva) 100 ml vin alb 1 foaie dafin 1 fir cimbru 3/4 lingurita seminte fenicul macinate sare, piper,chilifulgi (am folositpiment d'espelette) 3 linguri ulei Preparare Pui cu ardei La inceputse coc ardeii, se curata de coaja, cotoare ...
Ciupercile sunt bogate în proteine şi minerale care ajută la restabilirea echilibrului metabolismului. Având o valoare nutritivă bogată, pot fi consumate ca aliment de bază, fără să mai fie nevoie să le combinaţi şi cu carne. Reţeta următoare este uşor de preparat şi poate fi consumată de întreaga familie. Aveţi nevoie de următoarele ingrediente: 200 grame de făină, 200 ml lapte, 2 ouă, 2 linguri de ulei, un plic de praf de copt, 100 de grame de ...
Ingrediente: 2 kg ceapă, 3 kg ardei gogoşar, 3 kg vinete (coapte), 2 kg roşii proaspete, 1 l ulei, sare de mare. Mod de preparare: Ceapa şi ardeii se rad pe răzătoarea mare. Se pune ulei la încins, se adaugă ceapa şi se lasă cinci minute, apoi se adaugă şi ardeiul. Se fierbe 30 de minute la foc mic, amestecând suficient. Se adaugă apoi vinetele tocate şi se lasă să fiarbă. Roşiile se rad şi se adaugă la compoziţie, care se fierbe în continuare. În ...