Cât de sănătoase sunt alimentele bio
Nutriţie 24 Noiembrie 2015 de Andreea Alexandra Zamfir

Cât de sănătoase sunt alimentele bio

Avantajele alimentaţiei biologice au fost dezbătute în cadrul unui atelier organizat de către Unitatea de Evaluare a Opţiunilor Ştiinţifice şi Tehnologice (STOA) a Parlamentului European (PE). Potrivit site-ului oficial al PE, experţi şi eurodeputaţi din STOA au discutat despre impactul produselor cu etichetă bio şi stilul de viaţă asociat uneori acestora. Cercetările privind beneficiile nutriţionale ale alimentelor biologice sunt încă în desfăşurare, dar ...

Citește mai mult

Cum ne afectează clorul din apă

Cum ne afectează clorul din apă

Clorul este utilizat de foarte mult timp pentru dezinfectarea apelor publice. Într-adevăr, este foarte eficient când vine vorba de a omorî microbii. În plus, este uşor de monitorizat şi reprezintă o variantă convenabilă din punct de vedere financiar. Problema este că, pe lângă aceste efecte pozitive ale utilizării clorului în apa pecare oamenii o consumă, există şi o serie de probleme. Clorul produce compuşi toxici În momentul ...

Citește mai mult

Vrei să slăbeşti? Câte grame de fibre trebuie să consumi zilnic şi unde le găseşti
Diete 27 Octombrie 2015

Vrei să slăbeşti? Câte grame de fibre trebuie să consumi zilnic şi unde le găseşti

Consumă mai multe fibre! Este un sfat pe care îl auzi tot mai des. Dar de ce? Cât de importante sunt fibrele în alimentaţia noastră de toate zilele? Fibrele sunt substanţe care se găsesc în fructe, legume şi cereale, fiind deosebit de importante pentru sănătate, întrucât ajută tranzitul intestinal, previn şi ameliorează constipaţia, reduc riscul de diabet şi boli de inimă. Cea mai bună metodă de a consuma fibre este să introducem ...

Citește mai mult

Poluarea masivă face victime! Iată ce recomandă medicii

Poluarea masivă face victime! Iată ce recomandă medicii

Un nou raport al Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii (OMS) subliniază nevoia urgentă de a reduce emisiile de carbon negru, ozon, metan şi dioxidul de carbon. Acestea produc nu numai un puternic efect de încălzire globală, ci şi contribuie în mod semnificativ la mai mult de 7 milioane de decese premature anual, legate de poluarea aerului. „În fiecare zi, acești poluanți amenință sănătatea bărbaților, femeilor și copiilor. Pentru prima dată, acest ...

Citește mai mult

Tu ştii ce înseamnă acest cod? Învaţă să "citeşti" fructele şi legumele pe care le cumperi
Diete 25 Octombrie 2015

Tu ştii ce înseamnă acest cod? Învaţă să "citeşti" fructele şi legumele pe care le cumperi

Mergem prin supermarket, la raionul de fructe-legume, şi vedem nişte autocolante mici lipite pe produse. Se numesc coduri „PLU” şi arată dacă fructul a fost crescut bio, cu îngrăşăminte chimice sau dacă a fost modificat genetic.Sunt stabilite deFederaţia Internaţională pentru Standardul Produselorşi sunt folosite din anul 1990. Codurile PLU dincinci cifrepot începe cu cifra 8 sau cu cifra 9. Cele careîncep cu 8arată faptul că vegetalele respective ...

Citește mai mult

Mai mergeţi pe jos? Iată ce spune medicul!
Sănătate 24 Octombrie 2015

Mai mergeţi pe jos? Iată ce spune medicul!

Fie că vă plimbaţi prin parc, preţ de jumătate de oră, sau că mergeţi până la serviciu ori până la un prieten, mersul pe jos aduce numai beneficii sănătăţii. Dr. Mădălina Iliescu, medic recuperare medicală, coordonator AQUA RECA, explică pentru cititorii „Cuget Liber” de ce este important mersul, ca exerciţiu în tratamentul balneo-fizical-kinetic. „Mersul este exerciţiul cel mai simplu şi mai util dintre exerciţiile aplicative; el ...

Citește mai mult

Cum se "construieşte" farfuria zilnică

Cum se "construieşte" farfuria zilnică

Furnizori de energie pentru organism, lipidele sunt substanţe ce au rol energetic şi asigură integritatea membranelor celulare şi trebuie să reprezinte maximum 35% din energia totală, susţin medicii. Pentru aceasta, este recomandată cea mai mare varietate alimentară: produsele din carne de pasăre şi unele specii de peşte, uleiul de floarea - soarelui, de cocos, de măsline sau de avocado, seminţe de in, produsele lactate, dar şi dulciuri. „Toate aceste alimente au rol ...

Citește mai mult

Ce sfaturi primim de la dr. Cătălina Rudencu despre combinarea alimentelor
Sfatul medicului 07 Noiembrie 2014 de Andreea Năstase

Ce sfaturi primim de la dr. Cătălina Rudencu despre combinarea alimentelor

Mâncăm prea mult, prea chimizat, prea des şi din punctul acesta de vedere trebuie să ne reorientăm asupra hranei şi să gândim alimentele ca pe un necesar Sănătatea şi frumuseţea vin din interior, iar pentru a avea un aspect plăcut, trebuie să avem interiorul sănătos. De aceea, este foarte important ceea ce mâncăm, cum ne programăm orarul meselor şi de ce trebuie să acordăm o importanţă deosebită cantităţii de alimente ...

Citește mai mult

1...891011