Astăzi sărbătorim echinocţiul de primăvară. 4 sfaturi pentru un nou început
Stil de viaţă sănătos 20 Martie 2017

Astăzi sărbătorim echinocţiul de primăvară. 4 sfaturi pentru un nou început

Toate ţările din emisfera nordică a Terrei sărbătoresc astăzi echinocţiul de primăvara, moment astronomic caracterizat prin faptul că ziua este egală cu noaptea. Din punct de vedere mai profund, specialiştii sunt de părere că ziua de azi se asociază cu momentul în care întreaga natură reînvie, este plină de forţă şi vitalitate, iar toate aceste energii binefăcătoare sunt transferate şi stării de spirit al oamenilor. În opinia profesorul ...

Citește mai mult

Pune magie în mâncare. Iată cele mai bune 20 de secrete din bucătărie
Stil de viaţă sănătos 18 Februarie 2017

Pune magie în mâncare. Iată cele mai bune 20 de secrete din bucătărie

Când bucătăreşti vrei neapărat ca toate mâncărurile să iasă perfect. De multe ori însă, pentru aceasta, nu e suficient doar să respecţi reţetele, ci trebuie să faci uz de unele trucuri, nescrise în cărţile de bucate. Dacă n-ai astfel de ponturi din bătrâni, libertatea.ro vine cu câteva sfaturi numai bune de urmat: 1. Pentru ca prăjiturile să capete o culoare mai frumoasă şi un gust mai bun, înainte cu câteva minute de a fi ...

Citește mai mult

Sportul are acelaşi efect ca medicaţia antidepresivă
Stil de viaţă sănătos 29 Ianuarie 2017

Sportul are acelaşi efect ca medicaţia antidepresivă

Potrivitdr. Ionel Oţel, medic specialist cardiolog, sportul este unul dintre cele mai bune medicamente la care putem apela, dacă dorim să avem o inimă sănătoasă şi dacă vrem să fim fericiţi. Mai mult, acest „tratament” este gratuit, nu costă decât o oră din timpul liber. Astfel, medicul specialist ne vorbeşte despre câteva beneficii pe care le are sportul, cu precădere joggingul: „În primul rând, menţionez că sportul este ...

Citește mai mult

Mihaela Bilic: „ULEIUL DIN SALATĂ ÎNGRAŞĂ MAI MULT DECÂT SLĂNINA. De ce mâncăm acum grăsime de cocos şi palmier şi contestăm carnea de porc?”
Nutriţie 16 Ianuarie 2017

Mihaela Bilic: „ULEIUL DIN SALATĂ ÎNGRAŞĂ MAI MULT DECÂT SLĂNINA. De ce mâncăm acum grăsime de cocos şi palmier şi contestăm carnea de porc?”

Tocăniţa şi ciorba nu sunt un pericol pentru siluetă sau pentru sănătate atâta timp cât sunt gătite în casă, cu produse simple. Mediul nutriţionist Mihaela Bilic vorbeşte, într-un interviu pentru „Dilema Veche” despre obiceiul mâncatului sănătos, dar şi despre miturile din alimentaţie. „Dacă mâncăm în continuare produsele simple, nu e un pericol. Gătitul în casă nu e un pericol. Tocăniţa şi ciorba nu ...

Citește mai mult

"Carnea de porc trebuie consumată în mod excepţional". Care sunt cele mai nocive alimente
Nutriţie 09 Ianuarie 2017

"Carnea de porc trebuie consumată în mod excepţional". Care sunt cele mai nocive alimente

Alimentaţia sănătoasă înseamnă un consum echilibrat de alimente. Pentru un stil de viaţă sănătos, trebuie să ţinem cont de ceea ce mâncăm, de cum mâncăm şi de conţinutul alimentelor care compun mesele zilnice. De aceea, trebuie să existe un consum echilibrat de proteine, glucide, grăsimi, minerale şi vitamine. Potrivit dr. Mirela Neamţu, medic specialist nutriţionist, în cadrul Diamed Clinic Research, alimentaţia trebuie să conţină atâtea ...

Citește mai mult

MIHAELA BILIC: "Nu poţi fi şi sătul, şi slab şi vegetarian"
Nutriţie 24 Octombrie 2016

MIHAELA BILIC: "Nu poţi fi şi sătul, şi slab şi vegetarian"

Celebrul medic nutriţionist Mihaela Bilic atrage atenţia, încă o dată, că "natura nu ne-a dat enzimelecu ajutorul cărora să extragem nutrienți valoroși din vegetale", deşi acestea îi conţin, avertizând asupra dezechilibrelor pe care le-ar putea provoca regimurile de alimentaţie strict vegetariene. "Nu e ușor fără animale.Produse animale vreau să zic. Când ținem post sau mâncăm fără carne, pește, ou, brânză ne e ...

Citește mai mult

Îngrijirea marină. Algele, o veritabilă putere naturală
Stil de viaţă sănătos 17 Octombrie 2016

Îngrijirea marină. Algele, o veritabilă putere naturală

Corpul uman are o capacitate excelentă de absorbţie şi asimilare a elementelor nutritive din apa de mare: oligoelemente, minerale şi vitamine, ducând la creşterea rezistenţei împotriva agresiunilor cotidiene, a stresului şi a oboselii, datorate încărcării ionice negative. Algele pot conţine în ţesuturile lor de 1.000 ori mai mult iod, de 100 de ori mai mult calciu şi de 10 ori mai mult magneziu decât plantele terestre, conferindu-le veritabile ...

Citește mai mult

Beneficiile nutriţionale ale merelor roşii: de la scăderea colesterolului, la pierderea în greutate
Alimentație 14 Octombrie 2016

Beneficiile nutriţionale ale merelor roşii: de la scăderea colesterolului, la pierderea în greutate

Cu toate ştirile şi demonstraţiile ştiinţifice ale cercetătorilor despre fructele „miracol” din zilele noastre - fructe de pădure, afine, rodii etc, merele noastre tradiţionale pălesc prin cimparaţie. Are mărul încă puterea să ţină doctorul departe sau aceste „super efecte” le revin acum fructelor exotice? În realitate, niciun fruct nu este o armă miraculoasă de luptă împotriva bolilor. Dar, mâncând multe fructe pe zi ...

Citește mai mult

1...45678...10