Așa cum ne-a obișnuit, medicul nutriționist Mihaela Bilic ne oferă cele mai inspirate sfaturi atunci când vine vorba despre slăbit. Referitor la pierderea în greutate atunci când mâncăm de plictiseală sau pe fond emoțional, doctorul spune: "Avem un organism fabulos, organe si sisteme la limita perfectiunii si cu toate astea fara creier totul e inutil, suntem in comă, funcționam automat. Cand capul nu e bine suntem doar niste roboței, ne ...
Cunoscutul medic nutriţionist, Mihaela Bilic, recomandă un program de detoxifiere pentru 4 săptămâni. Saptamana 1 – eliminarea toxinelor Saptamana 2 – relaxarea Saptamana 3 – incarcarea cu energie Saptamana 4 – transformarea obiceiurilor detox in stil de viata Saptamana 1: Detoxifierea "Organismul are nevoie din timp in timp sa fie curatat in profunzime inainte de a fi asfixiat de o alimentatie prea bogata in calorii, grasimi si ...
Ce bucate punem pe masa de Paşte? Cum să preparăm mâncare sănătoasă şi totodată să ne impresionăm musafirii la masa de Paşte? Răspunsul la întrebări îl puteţi afla la Workshop-ul „Delicii vegane pentru ziua de Paşti”. Tania Bordianu, invitată specială, va oferi sfaturi, în cadrul workshop-ului, care se adresează atât persoanelor raw-vegane, cât şi celor ce doresc să pregătească surprize musafirilor, cu bucate sănătoase ...
Grecii și romanii atribuiau dafinului un caracter sacru și au utilizat această plantă de-a lungul secolelor atât pentru proprietățile sale medicinale, cât și în scop decorativ. Medicii sunt de părere că această plantă era atât de apreciată în trecut și pentru proprietățile sale antioxidante, sedative, anti-reumatice, antiseptice, diuretice și bactericide.Potrivitjurnalul.ro, principalii compuși activi sunt cineolul și alpha-pinen, dar și ...
Soia reprezintă unul dintre produsele care se consumă în perioada Postului Mare, atunci când persoanele care îl țin caută variante alimentare cât mai hrănitoare. Vizavi de cât de sănătos sau nu este acest aliment, există păreri împărţite. În timp ce unii nutriţionişti sunt de părere că soia influenţează negativ activitatea glandelor endocrine - deci nu trebuie consumată, alţii spun că este o sursă foarte bună de proteine de ...
Ori îl iubeşti, ori îl urăşti, nu există cale de mijloc în ceea ce priveşte broccoli. Apărut relativ recent pe piaţa noastră, nu se bucură de prea multă popularitate din cauza aromei mai aparte, însă este plin de vitamine şi minerale esenţiale pentru sănătate. Vă oferim cinci motive pentru care să îndrăgiţi broccoli şi să-l includeţi în alimentaţia voastră. În primul rând, broccoli ajută la reglarea digestiei, prin ...
Dacă aţi început recent un program de exerciţii fizice, este posibil ca în următoarele zile să vă treziţi aproape paralizaţi de febra musculară. Lipsa de antrenament asociată cu o exagerare în privinţa intensităţii şi duratei mişcării constituie reţeta sigură ce duce la durerile extrem de supărătoare ale febrei musculare. Afectează întregul organism Dacă aţi stat o vreme departe de sala de sport, începeţi antrenamentul treptat, fără a ...
Deşi, la nivel declarativ, alimentaţia sănătoasă se află printre preocupările majore ale românilor, datele de consum alimentar arată că, pe parcursul unui an, un român consumă, în medie: 21 kg zahăr în formă pură sau din produse zaharoase, 74 kg fructe (conţinând 7 kg zaharuri), 7,3 kg de iaurt (simplu şi cu fructe, care contribuie cu 0,5 kg zaharuri, incluzând şi lactoza naturală din lapte), 16 kg grăsimi (uleiuri vegetale, margarină ...