Grecii și romanii atribuiau dafinului un caracter sacru și au utilizat această plantă de-a lungul secolelor atât pentru proprietățile sale medicinale, cât și în scop decorativ. Medicii sunt de părere că această plantă era atât de apreciată în trecut și pentru proprietățile sale antioxidante, sedative, anti-reumatice, antiseptice, diuretice și bactericide.Potrivitjurnalul.ro, principalii compuși activi sunt cineolul și alpha-pinen, dar și ...
Soia reprezintă unul dintre produsele care se consumă în perioada Postului Mare, atunci când persoanele care îl țin caută variante alimentare cât mai hrănitoare. Vizavi de cât de sănătos sau nu este acest aliment, există păreri împărţite. În timp ce unii nutriţionişti sunt de părere că soia influenţează negativ activitatea glandelor endocrine - deci nu trebuie consumată, alţii spun că este o sursă foarte bună de proteine de ...
Ori îl iubeşti, ori îl urăşti, nu există cale de mijloc în ceea ce priveşte broccoli. Apărut relativ recent pe piaţa noastră, nu se bucură de prea multă popularitate din cauza aromei mai aparte, însă este plin de vitamine şi minerale esenţiale pentru sănătate. Vă oferim cinci motive pentru care să îndrăgiţi broccoli şi să-l includeţi în alimentaţia voastră. În primul rând, broccoli ajută la reglarea digestiei, prin ...
Dacă aţi început recent un program de exerciţii fizice, este posibil ca în următoarele zile să vă treziţi aproape paralizaţi de febra musculară. Lipsa de antrenament asociată cu o exagerare în privinţa intensităţii şi duratei mişcării constituie reţeta sigură ce duce la durerile extrem de supărătoare ale febrei musculare. Afectează întregul organism Dacă aţi stat o vreme departe de sala de sport, începeţi antrenamentul treptat, fără a ...
Deşi, la nivel declarativ, alimentaţia sănătoasă se află printre preocupările majore ale românilor, datele de consum alimentar arată că, pe parcursul unui an, un român consumă, în medie: 21 kg zahăr în formă pură sau din produse zaharoase, 74 kg fructe (conţinând 7 kg zaharuri), 7,3 kg de iaurt (simplu şi cu fructe, care contribuie cu 0,5 kg zaharuri, incluzând şi lactoza naturală din lapte), 16 kg grăsimi (uleiuri vegetale, margarină ...
Mergem în supermarket şi ne umplem coşurile până la refuz. Şi nu este exagerare, dacă e să ţinem cont de faptul că românii sunt cunoscuţi drept campionii risipei la capitolul produse alimentare.Asta pentru că, de cele mai multe ori, accentul cade pe cantitate şi nu pe calitate. Câţi dintre noi citesc etichetele alimentelor şi atunci când nu cunosc un anumit ingredient îl lasă înapoi pe raft? Foarte puţini, bineînţeles. Şi asta ...
Ne fac să fim mai frumoase, să mirosim mai bine, sau chiar să arătăm mai tinere. Dar în realitate, situaţia stă exact pe dos. Produsele cosmetice şi de îngrijire sunt, de cele mai multe ori, pline de chimicale ce ne pot afecta atât frumuseţea cât şi sănătatea. Chiar dacă pe termen scurt, sunt prietene de nădejde, pe termen lung cosmeticele pot fi cel mai înfiorător duşman. Grav este că de cele mai multe ori nici prin gând nu ne trece ...
Biscuiţii sunt unul dintre dulciurile preferate ale copiilor. Trebuie să aveţi mare grijă însă ce sortimente alegeţi pentru cei mici, căci o mare parte din produsele de pe piaţă conţin ingrediente nesănătoase. Asociaţia pentru Protecţia Consumatorilor (APC) din România a efectuat, recent, un studiu privind calitatea biscuiţilor cu cremă vânduţi în super şi hipermarketuri. Au fost analizate 22 de sortimente de biscuiţi, iar rezultatele sunt chiar ...