Mergem în supermarket şi ne umplem coşurile până la refuz. Şi nu este exagerare, dacă e să ţinem cont de faptul că românii sunt cunoscuţi drept campionii risipei la capitolul produse alimentare.Asta pentru că, de cele mai multe ori, accentul cade pe cantitate şi nu pe calitate. Câţi dintre noi citesc etichetele alimentelor şi atunci când nu cunosc un anumit ingredient îl lasă înapoi pe raft? Foarte puţini, bineînţeles. Şi asta ...
Ne fac să fim mai frumoase, să mirosim mai bine, sau chiar să arătăm mai tinere. Dar în realitate, situaţia stă exact pe dos. Produsele cosmetice şi de îngrijire sunt, de cele mai multe ori, pline de chimicale ce ne pot afecta atât frumuseţea cât şi sănătatea. Chiar dacă pe termen scurt, sunt prietene de nădejde, pe termen lung cosmeticele pot fi cel mai înfiorător duşman. Grav este că de cele mai multe ori nici prin gând nu ne trece ...
Biscuiţii sunt unul dintre dulciurile preferate ale copiilor. Trebuie să aveţi mare grijă însă ce sortimente alegeţi pentru cei mici, căci o mare parte din produsele de pe piaţă conţin ingrediente nesănătoase. Asociaţia pentru Protecţia Consumatorilor (APC) din România a efectuat, recent, un studiu privind calitatea biscuiţilor cu cremă vânduţi în super şi hipermarketuri. Au fost analizate 22 de sortimente de biscuiţi, iar rezultatele sunt chiar ...
Avantajele alimentaţiei biologice au fost dezbătute în cadrul unui atelier organizat de către Unitatea de Evaluare a Opţiunilor Ştiinţifice şi Tehnologice (STOA) a Parlamentului European (PE). Potrivit site-ului oficial al PE, experţi şi eurodeputaţi din STOA au discutat despre impactul produselor cu etichetă bio şi stilul de viaţă asociat uneori acestora. Cercetările privind beneficiile nutriţionale ale alimentelor biologice sunt încă în desfăşurare, dar ...
Clorul este utilizat de foarte mult timp pentru dezinfectarea apelor publice. Într-adevăr, este foarte eficient când vine vorba de a omorî microbii. În plus, este uşor de monitorizat şi reprezintă o variantă convenabilă din punct de vedere financiar. Problema este că, pe lângă aceste efecte pozitive ale utilizării clorului în apa pecare oamenii o consumă, există şi o serie de probleme. Clorul produce compuşi toxici În momentul ...
Consumă mai multe fibre! Este un sfat pe care îl auzi tot mai des. Dar de ce? Cât de importante sunt fibrele în alimentaţia noastră de toate zilele? Fibrele sunt substanţe care se găsesc în fructe, legume şi cereale, fiind deosebit de importante pentru sănătate, întrucât ajută tranzitul intestinal, previn şi ameliorează constipaţia, reduc riscul de diabet şi boli de inimă. Cea mai bună metodă de a consuma fibre este să introducem ...
Un nou raport al Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii (OMS) subliniază nevoia urgentă de a reduce emisiile de carbon negru, ozon, metan şi dioxidul de carbon. Acestea produc nu numai un puternic efect de încălzire globală, ci şi contribuie în mod semnificativ la mai mult de 7 milioane de decese premature anual, legate de poluarea aerului. „În fiecare zi, acești poluanți amenință sănătatea bărbaților, femeilor și copiilor. Pentru prima dată, acest ...
Mergem prin supermarket, la raionul de fructe-legume, şi vedem nişte autocolante mici lipite pe produse. Se numesc coduri „PLU” şi arată dacă fructul a fost crescut bio, cu îngrăşăminte chimice sau dacă a fost modificat genetic.Sunt stabilite deFederaţia Internaţională pentru Standardul Produselorşi sunt folosite din anul 1990. Codurile PLU dincinci cifrepot începe cu cifra 8 sau cu cifra 9. Cele careîncep cu 8arată faptul că vegetalele respective ...