Studiile întreprinse de-a lungul timpului au demonstrat că sucul de portocale şi ceaiul negru, consumate în mod regulat, reduc riscul de îmbolnăvire de cancer ovarian. Acest lucru se întâmplă datorită conţinutului de flavonoide, compuşi chimici antioxidanţi. Potrivit specialiştilor Elytis.ro, pentru femeile care beau ceai negru în mod regulat, riscul a scăzut cu până la 31%, iar, pentru cele care consumă cantităţi mari de suc de citrice, în special de portocale, riscul a scăzut cu 21%.
Un alt mare avantaj îl reprezintă faptul că ceaiul negru şi citricele pot fi foarte uşor de inclus într-o dietă, lucru care sugerează că schimbări simple ale obiceiurilor alimentare pot avea un impact important în ceea ce priveşte reducerea riscului de instalare a cancerului ovarian.
Practic, flavonoidele oferă protecţie îmbunătăţind circulaţia sangvină şi prevenind inflamaţiile. Cu toate acestea, medicii avertizează femeile să nu se bazeze exclusiv pe o dietă bogată în antioxidanţi şi să efectueze controale medicale regulate, mai ales în situaţia în care în familie au existat cazuri de cancer ovarian sau mamar.