18 Decembrie 2024
16 accesări
0 comentarii

Laringita este o afecțiune care apare în sezonul rece, în general, care presupune inflamația mucoasei laringelui și se manifestă prin tuse, răgușeală și o stare generală de disconfort. Principalii factori declanșatori sunt suprasolicitarea sau iritarea corzilor vocale în urma consumului de alimente și băuturi reci, infecția tractului respirator superior, alergiile sau refluxul gastro-esofagian. Deși, de obicei, trece de la sine în maximum două săptămâni, afecțiunea se poate croniciza și persista timp îndelungat. Potrivit specialiștilor, pentru a evita neplăcerile produse de laringită, sau, cel puțin, pentru a ușura starea de disconfort, trebuie să evitați anumite produse. Ca să nu vă agravați simptomele, străduiți-vă să evitați alimentele și băuturile condimentate, mai ales cu piper sau ardei.

Prin urmare, dacă o ceașcă de vin fiert vi se pare o alegere inspirată la răceală, în cazul laringitei este foarte posibil ca scorțișoara, cuișoarele și piperul să vă înrăutățească starea și să vă facă să tușiți mai mult. Pe „lista neagră” când aveţi laringită, alături de condimente se află și nucile, fisticul, migdalele și semințele, care pot lăsa microparticule iritante pe interiorul gâtului, declanșând, astfel, tusea. Nici băuturile carbogazoase, alcoolul și cafeaua nu ar trebui consumate cât vă confruntaţi cu această problemă, deoarece acestea deshidratează organismul, ceea ce încetinește procesul de vindecare. Nu în ultimul rând, este important să evitați băuturile fierbinți și băuturile foarte reci, deoarece ambele pot agrava tusea și pot produce noi iritații laringiene.

Adaugă comentariul tău

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii
Articol publicat de Mirabela ŞERBĂNESCU