Majoritatea femeilor însărcinate se confruntă cu greţuri în sarcină, iar de cele mai multe ori, dacă nu este vorba de o sarcină toxică sau alt gen de problemă, stările de greaţă vor dispărea după cea de-a douăsprezecea-paisprezecea săptămână din primul trimestru de sarcină.
Medicii spun că numai două procente dintre femeile însărcinate ajung să aibă nevoie de intervenţie medicală şi asta din cauza simptomelor extrem de severe.
De obicei, greţurile, ameţeala, oboseala, stările de leşin sunt câteva dintre inconvenientele vieţii de femeie însărcinată.
Vestea bună, pentru că nimic nu este întâmplător, este că acestea, greţurile, au un motiv bine justificat, îţi transmit un mesaj îmbucurător cu privire la fătul care se dezvoltă în condiţii optime.
Mai mult, el îţi comunică în felul acesta de ce anume are nevoie pentru a creşte mai departe. Cu alte cuvinte, îţi ajustează stilul de viaţă în funcţie de nevoile sale. Astfel, copilaşul care creşte în burtică îţi sugerează, în felul lui, că a venit timpul să renunţi la anumite alimente care i-ar putea periclita dezvoltarea sau să integrezi în dieta ta alimente bogate în carbohidraţi.