Medicii, dar şi nutriţioniştii ne sfătuiesc să consumăm în fiecare zi cât mai multe legume, fructe şi cereale integrale. Dar ce se întâmplă atunci când un anumit fruct are peste 40 de aditivi, care cresc riscul de apariţie a cancerului de colon sau dacă vegetalele nu vă oferă proteine de calitate care refac toate structurile organismului?
Tot ce trebuie să faceţi este să ţineţi cont ceea ce mâncaţi zilnic şi să aveţi grijă să aplicaţi regula diversităţii. Nutriţioniştii vă recomandă să consumaţi peste 30 de tipuri de alimente într-o săptămână, deci ţineţi-le socoteala!
În concluzie, dacă rezultă că într-o săptămână aţi avut în meniu numai cartofi, cafea, carne, pâine, lapte, ouă, salată şi mere nu este bine deloc. De ce?
„Pentru că alimentele servite în mod repetat înseamnă acumularea aceloraşi produşi rezultaţi din digestie şi a aceloraşi aditivi. În al doilea rând, trebuie să aveţi grijă să consumaţi măcar săptămânal cereale integrale sub formă de paste integrale, pâine integrală, orez. Acestea conţin cele mai multe fibre, care protejează colonul, în sensul că absorb produşii nocivi din digestie şi nu îi lasă să stea în contact cu mucoasa intestinelor”, a declarat Ion Stamate, nutriţionist.
În plus, acestea favorizează eliminarea rapidă a scaunului. În al treilea rând, dacă mâncaţi un grătar, faceţi neapărat şi o salată mare de varză.
Desigur, când consumaţi carne friptă, puteţi adăuga şi puţin muştar fără aditivi, coloranţi sau cu făină de grâu, cum sunt majoritatea sortimentelor. Veţi vedea că varza şi muştarul conţin compuşi cu sulf care intervin în procesul de detoxifiere, în faza a doua.
În această fază, organismul trebuie să distrugă metaboliţii intermediari rezultaţi din digestia cărnii, care sunt mai periculoşi decât carnea în sine. Nu în ultimul rând, încercaţi să mâncaţi frecvent orice fel de vegetale, pentru fibrele pe care le conţin şi orice fel de fructe autohtone de preferinţă.