Multe persoane nu știu că pentru a profita de toate beneficiile pe care le oferă tofu, este important să nu îl consumați crud. Acesta este un aliment preparat din boabe de soia, bogat în proteine vegetale și sărac în grăsimi, care nu conține gluten sau lactoză. În plus, tofu este un ingredient care oferă o mulțime de avantaje pentru sănătate, în special în timpul menopauzei.
El este obținut prin prelucrarea boabelor de soia într-un mod similar cu brânza de vaci. Practic, produsul se obține atunci când lichidul rezultat din înmuierea, zdrobirea și filtrarea boabelor de soia este coagulat. Specialiștii spun că datorită conținutului ridicat de proteine, tofu este un bun înlocuitor al cărnii și le oferă consumatorilor săi energie și îi ajută să își tonifice și să își modeleze silueta.
De asemenea, acesta este ideal pentru a combate oboseala și epuizarea. Totodată, tofu este o sursă surprinzătoare de calciu, ideal pentru combaterea problemelor osoase, osteoporozei și cariilor. În plus, facilitează regenerarea fracturilor osoase. Fiind un produs derivat din boabe de soia, pe deasupra, el este foarte bogat în polifenoli, care pot fi folositori în osteoporoză. Atenție, însă! Evitați să-l consumați prăjit, deoarece aportul caloric crește, dar la grătar este o porție de proteine vegetale pe care o puteți adăuga în orice salată, mâncare de legume sau cereale integrale. Astfel, veți obține un meniu echilibrat și sănătos.