Pentru tonifierea pielii lăsate după slăbire, este important să faceţi exercițiile fizice potrivite și să adoptați o dietă care să ajute la repararea pielii. Medicii susţin că această problemă este frecventă atunci când pierderea în greutate este bruscă, iar pielea nu are timp să se adapteze noii siluete. În general, zonele afectate sunt brațele și abdomenul.
Pentru a preveni lăsarea pielii în timpul slăbirii, este important să vă feriţi de diete foarte restrictive și să eliminaţi grăsimea în mod sănătos, cu exerciții fizice, o dietă echilibrată și fără grabă.
Dacă în ciuda eforturilor depuse aţi rămas cu piele flască și nu vreţi să vă supuneţi unei intervenții chirurgicale pentru a scăpa de ea, puteţi recurge la câteva trucuri pentru tonifierea pielii lăsate după slăbire. Poate vă așteptaţi ca prima pe lista de trucuri pentru tonifierea pielii lăsate să fie recomandarea de a consuma mai multe fructe și legume. Da, este adevărat că trebuie să vă hrăniţi pielea pentru a-i oferi fermitate, dar cel mai bun nutrient în acest scop este proteina, fie de origine vegetală, fie animală.
Pe scurt, a precizat dr. Emilia Dragomir, cel mai bine este să optaţi pentru proteine slabe, care sunt mai sănătoase și mai utile în tonifierea pielii lăsate. Aşadar, aveţi de ales între somon, piept de pui sau curcan, dar puteţi adăuga în meniu şi ouă, ovăz sau spanac. Foarte important este şi să vă hidrataţi suficient, deci nu ezitaţi să beţi apă, cât de des este posibil. Nu este vorba despre a bea cele opt pahare de apă obligatorii pentru consumul zilnic, ci doar despre a vă menține hidratat.
Specialistul este de părere că este indicat să beţi puțină apă o dată la o jumătate de oră. Desigur, dacă nu mai doriţi să consumaţi apă simplă, puteţi încerca diferite sortimente de ceai sau apă cu aromă de fructe, toate acestea fiind esenţiale pentru repararea pielii. Apoi, după ce aţi scăpat de câteva kilograme se recomandă şi săriturile cu coarda. Acest tip de exerciţii cresc fluxul de sânge, ceea ce înseamnă că mai multe elemente nutritive care ajung în piele deschid porii şi favorizează eliminarea toxinelor prin transpiraţie. În plus, ajută organele interne să lucreze mai eficient, contribuind considerabil la echilibrul hormonal.
Totodată, săritul corzii este un exerciţiu excelent pentru a îmbunătăţi densitatea oaselor, sărind în sus şi în jos. Nu în ultimul rând, săriturile cu coarda ard numeroase calorii. De exemplu, acest exerciţiu poate arde până la 1.300 de calorii într-o oră de antrenament intens. Nu în ultimul rând, atunci când săriţi coarda, susţin specialiştii, creierul şi corpul lucrează în acelaşi timp, ceea ce vă aduce o stare emoţională bună.