20 Aprilie 2016
4439 accesări
0 comentarii

Cele mai multe femei aleg această opţiune, pentru că pot naşte pe cale naturală prin ameliorarea durerilor. Anestezia epidurală permite atenuarea sau chiar suprimarea durerilor în timpul travaliului şi al naşterii, potrivit specialiştilor. Pe măsură ce o femeie însărcinată se pregăteşte pentru „ziua cea mare”, aceasta ar trebui să înveţe despre metodele de calmare a durerii astfel încât să fie pregătită să ia decizii potrivite în momentul naşterii.

Prin a înţelege ce este anestezia epidurală, cum este administrată, care sunt beneficiile şi riscurile sale, viitoarea mamă poate lua o decizie în cunoştinţă de cauză, în aşa fel încât să fie bine atât pentru ea, cât şi pentru copil.

„Înainte ca medicul anestezist să poată repera locul pentru efectuarea puncţiei, trebuie să fii întinsă la orizontală, pe o parte sau aşezată şi aplecată în faţă. Locul în care se va face injecţia este dezinfectat şi apoi anesteziat. Aşadar, injecţia nu este dureroasă. Medicul va introduce un cateter şi, prin intermediul acestui tub foarte fin, este administrată substanţa anestezică. Cateterul va rămâne lipit în locul respectiv pe toată durata naşterii”, ne explică dr. Mohamed Zaher, specialist obstetrică-ginecologie, Spital privat Isis.

Specialistul afirmă că anestezia blochează impulsurile nervoase de la segmentele de jos ale şirei spinării având ca rezultat o scădere a intensităţii senzaţiilor resimţite în partea de jos a corpului.
Medicamentele folosite fac parte din grupul anestezicelor locale şi nu prezintă riscuri pentru făt deoarece doza este suficient de mică încât să nu-l afecteze.

„Anestezicul începe să îşi facă efectul începând de la 15 până la 30 de minute de la momentul administrării, diferind de la o persoană la alta. Dacă durerile sunt foarte puternice este posibil să ţi se administreze o nouă doză. Pe moment, este posibil ca anestezicul să provoace senzaţii de pişcături în picioare sau în zona dorsală, dar această senzaţie nu va persista. Senzaţia de picioare grele este de asemenea normală, dar poţi mişca membrele”, ne mărturiseşte dr. Mohamed Zaher.

Taguri articol: sarcina nastere anestezie

Adaugă comentariul tău

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii