ionelaciortaniowemed5-1364134757

ionelaciortaniowemed5-1364134757
29 Martie 2013
1177 accesări
0 comentarii

Intoleranţa alimentară este o reacţie adversă a organismului, respectiv a intestinului faţă de anumite alimente care rămân într-o formă intermediară de digestie în reziduuri nedigerate, adică digestia este incomplete.„Această problemă se traduce printr-o serie de manifestări, ca sindrom de colon iritabil şi inflamaţii cronice intestinale. Este foarte important ca pacienţii să recunoască intoleranţele alimentare şi să ştie că nu înseamnă acelaşi lucru cu alergiile. Astfel, se deosebeşte de alergii prin faptul că se manifestă prin erupţii cutanate, diaree, balonări, dureri surde, constipaţii, stare de oboseală, cefalee, insomnie, anxietate, fenomene respiratorii sau fenomene neuro-degenerative. Pentru a depista intoleranţele, se efectuează testul bioelectronic, care presupune screeningul alimentar care ne sesizează ce alimente nu sunt tolerate de organism, adică de intestin, pentru a le elimina din dieta zilnică. Cele mai grave tipuri de intoleranţe sunt intoleranţa la gluten şi intoleranţa la fructoză, însă este la fel de gravă şi cea la aditivi şi coloranţi alimentari, pentru care pacienţii trebuie să aibă o grijă deosebită, mai ales că ei sunt din ce în ce mai întâlniţi în alimentele procesate în prezent. Tratamentul constă în oprirea alimentaţiei care declanşează intoleranţa, dar şi un aport de enzime digestive naturale şi detoxifiante de colon”, explică dr.Ionica Ciortan, medic primar pediatrie, competenţă în alergologie pediatrică, director al Centrului Medical IOWEMED Constanţa.

Taguri articol: important intoleranta alimentara IOWEMED pediatrie

Adaugă comentariul tău

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii
Articol publicat de Andreea Năstase