гѓ—гѓ¬гѓ‰гѓ‹гѓігЃ®йЈІгЃїж–№гЃЁеЉ№жћњ - жЈи¦Џе“Ѓгѓ—гѓ¬гѓ‰гѓ‹гѓійЊ гЃ®жЈгЃ—い処方 г‚ўг‚ёг‚№гѓгѓћг‚¤г‚·гѓі гЃЇйЂљиІ©гЃ§гЃ®иіј
Transpirația excesivă (hiperhidroza) este o afecțiune care se caracterizează printr-o secreție excesivă a glandelor sudoripare. Cel mai frecvent, aceasta interesează axilele, palmele și tălpile, dar poate afecta orice zonă a corpului. Cercetătorii au crezut multă vreme că hiperhidroza primară este consecința statusului mental și emoțional al pacientului și că afectează doar indivizii stresați și anxioși. Studiile recente au demonstrat, însă, că persoanele cu hiperhidroză primară, expuși la aceeași stimuli, nu sunt mai stresate decât restul populației.
Potrivit dr. Georgiana Păvăloiu, se pare că stările emoționale și mentale ale indivizilor cu hiperhidroză primară sunt cauzate de prezența hiperhidrozei. Deci, nu problemele emoționale cauzează hiperhidroza, ci hiperhidroza determină probleme emoționale și anxietate. Studiile au arătat că genetica joacă un rol important, de aici ipoteza că ar putea fi o afecțiune moștenită. De obicei, majoritatea pacienților cu hiperhidroză primară au un frate sau o soră cu această afecțiune.
„Apariția hiperhidrozei primare este asociată cu o anomalie a sistemului nervos simpatic. Sistemul nervos simpatic și sistemul parasimpatic exercită funcțiile involuntare ale organismului. Drept urmare, sistemul nervos simpatic determină tahicardie (bătăi accelerate ale inimii), tranzit intestinal accelerat, hipertensiune și transpirație. Când sistemul nervos simpatic sesizează o creștere a temperaturii corpului, trimite semnale nervoase la nivelul glandelor sudoripare să producă transpirație pentru a reduce temperatura corpului. Hiperhidroza este suspectată la pacienții aparent sănătoși care transpiră excesiv fără un motiv anume (hiperhidroză primară) sau la cei care au o afecțiune subiacentă: hipertiroidism, diabet zaharat etc (hiperhidroză secundară). Chiar dacă este vorba despre o afecțiune benignă, este recomandat un consult dermatologic pentru a elucida cauza hiperhidrozei și pentru a stabili un plan de tratament”, a precizat medicul.
Atenție! Transpirația excesivă nu este o urgență medicală decât în cazuri rare. Este recomandat să mergeți la medic dacă aceasta este însoțită de alte simptome cum ar fi: tuse prelungită, febră, frison, durere de cap, durere în piept, scădere ponderală; transpirația este rece, cleioasă;transpirați excesiv noaptea fără vreun motiv aparent. În concluzie, hiperhidroza este o afecțiune dermatologică benignă, dar cu implicații emoționale și psihosociale. Chiar dacă nu este cunoscută cauza exactă, poate beneficia de mai multe metode de tratament, de la medicația topică sau sistemică, la chirurgie minim invazivă sau radicală. Metoda optimă de tratament a acestei afecțiuni este aleasă în funcție de beneficiile și riscurile acesteia și bineînțeles, de particularitățile pacientului.
гѓ—гѓ¬гѓ‰гѓ‹гѓігЃ®йЈІгЃїж–№гЃЁеЉ№жћњ - жЈи¦Џе“Ѓгѓ—гѓ¬гѓ‰гѓ‹гѓійЊ гЃ®жЈгЃ—い処方 г‚ўг‚ёг‚№гѓгѓћг‚¤г‚·гѓі гЃЇйЂљиІ©гЃ§гЃ®иіј
バイアグラ通販おすすめ - バイアグラ 海外通販 シアリス どこで買える
dostinex 0.5mg over the counter - premarin online buy alesse medication
where can i buy alendronate - cheap pilex medroxyprogesterone 10mg sale
capecitabine sale - buy ponstel without prescription danocrine 100 mg without prescription
progesterone 200mg drug - buy clomiphene without prescription fertomid for sale
buy generic modafinil 200mg - phenergan medication melatonin 3mg sale
order zyban 150 mg without prescription - xenical price shuddha guggulu canada