04 Ianuarie 2024
34 accesări
0 comentarii

Anotimpul de iarnă este inamicul frumuseții tale din mai multe cauze. Frigul, vântul rece și aerul uscat din casă sunt principalii factori asociați iernii care dăunează pielii, dar și părului tău. Din fericire, există metode cu ajutorul cărora poți contracara efectele nedorite pe care iarna le are asupra frumuseții tale.

În orice perioadă a anului, un tratament de înfrumusețare este binevenit și eficient. Însă, în sezonul rece, aceste tratamente sunt mai necesare pielii și părului, agresate zilnic de condițiile meteorologice nefavorabile, precum și de aerul cald și uscat din interior. Este vorba despre deshidratarea tenului, uscarea și descuamarea pielii de pe tot corpul, precum și ruperea firelor de păr agresate de vreme și de hainele groase. Toate acestea sunt probleme care pot fi combătute cu ajutorul unor tratamente de înfrumusețare făcute atât la salon, cât și acasă. Hidratarea și exfolierea tenului alături de îngrijirea mâinilor, dar și de tratamentele pentru păr sunt utile ca metode de îngrijire și înfrumusețare în timpul sezonului rece. Poți folosi o mască pe care ți-o prepari acasă sau să folosești una din comerț. Dacă preferi, la fel de bine este să mergi la un salon de înfrumusețare pentru o asemenea procedură. Orice metodă ai aplica, efectele vor fi vizibile imediat. Pielea deshidratată de frigul de afară, precum și de aerul uscat de acasă își va recăpăta catifelarea și elasticitatea imediat ce folosești o mască intensiv hidratantă.

Pe scurt, hidratarea pielii în timpul iernii este esențială din mai multe motive. În primul rând, iarna, aerul este adesea mai uscat din cauza încălzirii artificiale în spațiile închise și a temperaturilor scăzute în aer liber. Acest lucru poate duce la pierderea umidității din piele și la uscarea ei. Totodată, expunerea la vântul rece poate contribui la deshidratarea pielii, accelerând evaporarea umidității de la suprafața acesteia. Fiți atenți, de asemenea, și la acest aspect: în timpul iernii, mulți oameni au tendința de a folosi apă foarte fierbinte în timpul băilor sau dușurilor, ceea ce poate îndepărta uleiurile naturale ale pielii, lăsând-o uscată și sensibilă. Iar îmbrăcămintea groasă, cu frecarea țesăturilor pe piele, și expunerea la temperaturi extreme pot afecta bariera naturală a pielii și pot contribui la pierderea apei. Și hidratarea este foarte importantă. Lipsa hidratării poate duce la apariția iritațiilor, roșeții și chiar la descuamarea pielii, ceea ce poate fi inconfortabil și inestetic. Hidratarea pielii poate ajuta la menținerea funcției de barieră a acesteia, oferind protecție împotriva factorilor externi precum poluarea și radicalii liberi.

Adaugă comentariul tău

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii
Articol publicat de RIDICHE PETRUŢA