Mezoterapia virtuală este o metodă dermato-cosmetică ce permite intro-ducerea şi absorbţia unor substanţe nutritive în profunzimea pielii, care în mod normal nu penetrează decât foarte puţin stratul exterior al pielii. Aceste elemente sunt stocate sub formă de mici vezicule care se eliberează treptat, cam în 24-48 de ore. În felul acesta, pielea se hrăneşte din profunzime către exterior cu toate vitaminele şi mineralele de care are nevoie. Eficacitatea produsului aplicat este de 95%, nu doar de 5-10% ca în cazul cremelor aplicate manual.
Tratamentul prin mezoterapie se efectua, până nu de mult, prin metoda clasică.
„Aceasta constă în introducerea sub-stanţelor, în mezoderm, cu ajutorul unor ace. Practic, cu ajutorul acestor ace se injectau cantităţi mici de substanţă care ajungeau în mezoderm. O metodă inva-zivă care necesită anestezie şi după care pacientul are nevoie de câteva zile de recuperare”, a declarat dr. Mihaela Rodica Stanciu, coordonatorul Centrului Maetrys Med.Noul tratament, mezoterapia virtuală, este non-invaziv, cu aceeaşi eficacitate ca şi tratamentul clasic, pentru că nu se mai folosesc acele ace care penetrează pielea. Acesta are la bază un procedeu care se numeşte electroporaţie, care presupune deschiderea porilor cu ajutorul curentului electric. Procedeul a fost descoperit în anul 2003 de doi biochimişti care au primit premiul Nobel pentru descoperire.
„Tratamentul se realizează cu ajuto-rul unui aparat care utilizează curentul electric, cu anumite caracteristici care au fost bine studiate. Acest curent electric determină schimbări în membrana celulelor care, pentru scurt timp, generează nişte deschizături în membrană ce permit pătrunderea substanţei hrănitoare, în profunzimea celulei. Pe lângă porii care există deja, se mai creează câteva mii de pori care, după terminarea şedinţei, se închid la loc. Aceşti mii de pori suplimentari sechestrează substanţa respectivă acolo şi este eliberată treptat în termen de mai multe ore”, precizează specialistul.
Corpul îşi recapătă echilibrul
Procedeul este non-invaziv, nu este dureros, iar efectele sunt imediate. Tratamentul se aplică pentru acnee, cuperoză, riduri, piele flască, piele des-hidratată, exfoliată, pentru petele pig-mentare etc. Mezoterapia tratează şi pielea sensibilă care este caracterizată prin inflamaţie şi deshidratare.
În funcţie de gravitatea problemei, este nevoie de un număr minim de 6 şedinţe, iar dacă sunt probleme mai accentuate, sunt necesare 12 şedinţe, efectuate o dată sau chiar de două ori pe săptămână, ca tratament intensiv. Efectele trebuie menţinute însă, pentru că organismul este supus schimbării şi se deteriorează în timp, din cauza factorilor externi şi interni.
„Se pot face şedinţe de întreţinere o dată la două săptămâni sau chiar o dată la o lună. Şedinţa individuală costă 170 lei, dar la pachete se poate beneficia de reduceri considerabile”, mai spune dr. Mihaela Rodica Stanciu.
Acest tratament inovator este agreat atât de femei, cât şi de bărbaţi, nu numai din punct de vedere estetic, dar şi cu privire la diverse afecţiuni dermatologice. Tratamentul este cunoscut, la noi în ţară, de aproximativ 4-5 ani, iar la Centrul Maetrys Med se practică de aproximativ un an şi jumătate, cu rezultate de excepţie, fiind singurul centru din Constanţa unde mezo-terapia se efectuează la un nivel profesionist.
„Am încercat să abordez un altfel de concept, de tratare şi rezolvare a afec-ţiunilor de acest gen, prin tratarea efectului şi a cauzei. Terapiile se bazează pe combinarea procedurilor estetice, cu tratamente care se fac cu ajutorul unor aparate ce funcţionează în baza emiterii de câmpuri magnetice. Acestea restaurează echi-librul interior al organismului şi ajută la reparare. Am vrut să fie o abordare de natură holistică, se tratează organismul ca un întreg”, adaugă specialistul.
Pentru detalii şi programări, apelaţi numărul de telefon ale Centrului Maetrys Med: 0735.880.282.