22 Martie 2024
51 accesări
0 comentarii

De cele mai multe ori, îngălbenirea pielii apare pe fondul unui nivel ridicat al bilirubinei și afectează mai ales nou-născuții, dar pielea galbenă poate apărea și la adulți. Acest lucru se întâmplă deoarece este nevoie de timp pentru ca organismul să poată începe să metabolizeze bilirubina și să o elimine prin fecale.

În general, calculii biliari apar atunci când bilirubina sau colesterolul se întăresc în zona vezicii biliare. Acest organ se ocupă cu depozitarea bilei, un lichid digestiv cu rol în digestia grăsimilor, înainte ca acestea să ajungă în intestin. Calculii biliari se formează atunci când organismul produce prea multă bilirubină pe fondul unei boli la ficat sau există o cantitate prea mare de colesterol. De asemenea, poate debuta ca o complicație a unei infecții a canalelor biliare sau din cauza unei boli de sânge.

Hepatita apare atunci când ficatul are o inflamație deseori pe fondul unei infecții virale. Atunci când ficatul este inflamat nu poate metaboliza bilirubina, iar aceasta se acumulează în sânge. În astfel de situații, boala se manifestă prin îngălbenirea pielii, extenuare, urină închisă la culoare, dureri abdominale, greață și vărsături.

Potrivit specialiștilor, tratamentul pentru îngălbenirea pielii depinde de cauză. Iată care sunt formele de tratament în funcție de cauză. În caz de insuficiență renală cronică, tratamentul constă în schimbarea stilului de viață. Astfel, trebuie evitat consumul de alcool și de pastile care pot face rău ficatului, evitarea ouălor, a brânzei și a cărnii roșii, menținerea greutății în limite sănătoase, reducerea hipertensiunii arteriale și tratarea (dacă este cazul) a diabetului. Totodată, trebuie redus consumul de sare.

Adaugă comentariul tău

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii
Articol publicat de Mirabela ŞERBĂNESCU