05 Februarie 2024
41 accesări
0 comentarii

Turmericul este un condiment de culoare portocalie aurie folosit nu doar în bucătărie, dar şi pentru tratarea unor probleme de sănătate, cum ar fi afecțiunile pielii, alergii și dureri articulare. Cercetătorii continuă să studieze potențialul acestor beneficii și rolul turmericului în gestionarea sau prevenirea unei serii de afecțiuni cronice de sănătate. În primul rând, turmericul este considerat ca fiind un analgezic. Condimentul are reputația de a ameliora și durerile cauzate de artrită. Studiile par să susțină turmericul pentru ameliorarea durerii, un studiu notând că pare să funcționeze la fel de bine ca un antiinflamator la persoanele cu artrită la genunchi - gonartroză. Totodată, planta a atras atenția în ultima vreme datorită abilităților sale antioxidante.

Efectul antioxidant al turmericului pare să fie atât de puternic încât poate opri deteriorarea ficatului de către toxine. Aceasta ar putea fi o veste bună pentru persoanele care iau medicamente puternice pentru diabet sau alte afecțiuni care ar putea afecta ficatul, în urma administrării cronice a acestor terapii. Se ştie că acesta adaugă aromă alimentelor, ceea ce explică prezența sa în pudra de curry. Cu toate acestea, turmericul poate juca, de asemenea, un rol important în digerarea acelui aliment. Condimentul poate contribui la o digestie sănătoasă şi se spune că ar putea ajuta la inflamația intestinală, permeabilitatea intestinală şi chiar ca tratament pentru sindromul colonului iritabil.

Adaugă comentariul tău

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii
Articol publicat de Mirabela ŞERBĂNESCU