04 Aprilie 2025
48 accesări
0 comentarii

Grăsimea reprezintă un macronutrient esențial pentru funcționarea optimă a organismului, iar uleiul de măsline are un conținut bogat în grăsimi mononesaturate și polinesaturate. Drept urmare, acesta poate diminua colesterolul LDL și poate crește colesterolul HDL. Mai mult decât atât, susțin specialiștii, poate echilibra: tensiunea arterială, nivelurile glucozei și greutatea. Totuși, se recomandă să consumați acest tip de ulei în cantități moderate. De exemplu, uleiul de avocado conține concentrații ridicate de grăsimi saturate. Acesta poate îmbunătăți nivelurile de colesterol și trigliceride. În plus, asigură proprietăți antiinflamatoare, ceea ce poate reduce riscul de a dezvolta afecțiuni cronice. Uleiul de floarea soarelui, în schimb, poate diminua în mică măsură nivelurile de colesterol din sânge datorită profilului nutritiv bogat în acizi grași. În același timp, poate asigura o bună parte din aportul necesar zilnic de vitamina E și se regăsește printre înlocuitorii pentru uleiul de măsline. Și uleiul de cocos se regăsește printre uleiurile vegetale cu cele mai mari concentrații de grăsimi saturate. Acesta este format din acizi grași cu lanț mediu și contribuie mai puțin la depozitarea grăsimii corporale decât uleiurile formate din acizi grași cu lanț lung.

Adaugă comentariul tău

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii
Articol publicat de Mirabela ŞERBĂNESCU