07 Decembrie 2020
437 accesări
0 comentarii

Puțini știu că uleiul de sâmburi de struguri este bogat în vitamina E și vitamina F, dar și zinc, cupru și seleniu. În plus, acesta conține agenți anti-îmbătrânire, chiar mai puternici decât vitamina E și de 20 de ori mai puternici decât vitamina C. Specialiștii spun că, atunci când vorbim despre efectele terapeutice, este necesar să ne raportăm la uleiul de struguri obținut prin presare la rece. Desigur, mai există un ulei rafinat de sâmburi de struguri, care se obține la temperaturi mari, când sunt distruse, practic, toate substanțele active din punct de vedere terapeutic și care, evident, nu este recomandat în tratarea bolilor.

Aceștia spun că este absolut necesar să evităm prăjirea sau fierberea acestui ulei, pentru că încălzirea la peste 50 de grade Celsius duce la alterarea proprietăților terapeutice. În acest sens, doza zilnică de ulei este de 25-45 de grame, adică între două și patru linguri pe zi, care se pot consuma ca atare sau în mâncăruri.

Uneori, acesta este folosit ca soluție de masaj pentru piele, pe care o hrănește, previne uscarea sa, ajută la menținerea tinereții și a elasticității naturale. Tocmai de aceea, folosirea constantă a uleiului de sâmburi de struguri în salate ajută la prevenirea unor boli vasculare, cum ar fi arteroscleroza, fragilitatea vasculară sau arterita, datorită conținutului de grăsimi nesaturate care ajută la menținerea tinereții și elasticității vasculare.

Adaugă comentariul tău

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii
Articol publicat de Mirabela ŞERBĂNESCU