10 Aprilie 2019
848 accesări
0 comentarii

Rinichii au rolul permanent de a curăța sângele, de a elimina substanțele reziduale, de a filtra lichidele și, mai ales, de a menține un echilibru între sarea și mineralele din organism, contribuind astfel la reglarea tensiunii arteriale. Tocmai de aceea, îmbolnăvirea acestora poate crea reale probleme de sănătate.

Potrivit dr. Emilia Dobrescu, medic de familie, principalele semne ale îmbolnăvirii rinichilor se referă la modificări în ritmul normal de urinare. Așa că, dacă ați observat că în ultimul timp ați început să vă treziți des noaptea pentru a merge la toaletă sau simțiți o presiune sau durere când urinați, este posibil să aveți probleme cu rinichii.

Un alt semnal de alarmă face referire la durerile și arsurile din timpul urinării, acestea fiind semne clare ale infecțiilor urinare. În același timp, apar durerile în partea inferioară a spatelui. Spre exemplu, durerea de spate localizată în zona rinichilor este un semn care anunță probleme renale.

De precizat că durerea poate apărea în timpul urinării, dar și în alte momente, de aceea, multe persoane ignoră acest simptom extrem de important. Apoi, bolnavul se poate confrunta cu lipsa poftei de mâncare, acest simptom apărând în momentul în care se formează depozite de toxine la nivelul rinichilor.

Ați sesizat de ceva timp că mâinile și picioarele vă sunt umflate? În aceste condiții, este evident că rinichii nu elimină excesul de lichide din corp, iar mâinile și picioarele se umflă și pot deveni dureroase.

De asemenea, tot din cauza rinichilor apare oboseala nejustificată, iar aceasta este prezentă mai tot timpul. Pacienții se mai pot confrunta și cu iritații și mâncărimi la nivelul pielii atunci când rinichii nu mai funcționează în parametri normali. În această fază, rinichii nu mai au capacitatea de a elimina toxinele din sânge, astfel că vă puteți confrunta cu iritații și mâncărimi la nivelul pielii. Nu în ultimul rând, este posibil să aveți senzația de amețeală, mai ales în cazul în care suferiți de o afecțiune renală.

Adaugă comentariul tău

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii
Articol publicat de Mirabela ŞERBĂNESCU