01 Aprilie 2025
35 accesări
0 comentarii

Frunzele de urzici se folosesc ca ingrediente la prepararea a numeroase rețete culinare din bucătăria tradițională. Potrivit specialiștilor, datorită profilului lor nutritiv, vă pot completa alimentația cu substanțe esențiale pentru funcționarea organismului. Acestea pot fi folosite pentru ameliorarea, dar și tratarea mai multor simptome și pot sprijini starea de sănătate generală. De ce este bine să mâncați urzici? Consumul lor asigură o sursă bună de calciu și alte minerale, care susțin reducerea riscului de a dezvolta afecțiuni cronice, cum ar fi boli de rinichi sau osteoporoză. Mai mult decât atât, conțin vitamina C, un nutrient ce poate întări sistemul imunitar. În plus, oferă vitamina A, o substanță necesară pentru sănătatea ochilor. Proprietățile medicinale ale consumului de urzici pot ajuta și la ameliorarea durerilor articulare și a inflamației. Urzicile se mai pot folosi ca remedii în medicina tradițională pentru a atenua simptomele alergiilor sezoniere și ale altor afecțiuni respiratorii ușoare, potrivit webmd.com. Proprietățile medicinale ale consumului de urzici pot avea efecte similare cu cele ale insulinei în organism, deci ar putea scădea nivelul zahărului din sânge la persoanele care suferă de diabet și ar putea fi utile în gestionarea acestei afecțiuni. Nu în ultimul rând, ele pot lupta împotriva efectelor dăunătoare ale radicalilor liberi în organism și contribuie la combaterea stresului oxidativ din organism.

Adaugă comentariul tău

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii
Articol publicat de Mirabela ŞERBĂNESCU