13 Noiembrie 2020
587 accesări
0 comentarii

Dacă nu obișnuiți să consumați urzici, poate ar fi timpul să le introduceți în alimentație, întrucât acestea sunt extrem de bogate în vitamine, aminoacizi, săruri și alte substanțe benefice organismului. Din acest motiv, ele sunt indicate în tratarea multor afecțiuni. Potrivit dr. Andra Matei, polenul florilor și arbuștilor, de exemplu, declanșează o mulțime de alergii, care debutează cu simptome precum ochi iritați, strănut, congestia căilor nazale și inflamații. Pentru unii alergia de acest gen se termină adesea prin crize de astm. Ce nu știu mulți este că aceste probleme se pot rezolva foarte simplu, cu ceai de urzică, licoarea având puterea de a ușura respirația, în timp ce acela de cimbru reduce congestia mucoaselor respiratorii. În plus, puteți prepara cataplasme din frunze proaspete de cimbru amestecate cu apă, iar pasta obținută se aplică pe pielea inflamată.

De asemenea, cura cu suc de urzică ajută la reglarea tensiunii arteriale, precum și la protecția vaselor de sânge împotriva aterosclerozei. Sucul se obține destul de simplu: spălați foarte bine urzicile, lăsați-le la scurs și apoi, uscate, dați-le prin mașina de tocat carne. Sucul obținut se păstrează în sticle mici, la frigider. De asemenea, urzicile au efecte antiinflamatorii și se administrează o infuzie combinată de urzică macerată la rece.

Adaugă comentariul tău

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii
Articol publicat de Mirabela ŞERBĂNESCU