30 Mai 2017
1390 accesări
0 comentarii

Folosirea dinţilor pentru ruperea foliei de la cadouri, pentru deschiderea unui sticluţe cu lac de unghii sau pentru spargerea alimentelor tari (nuci, sâmburi etc.) poate fi un obicei traumatizant pentru ei, în unele cazuri provocând chiar distrugerea acestora.

„Cu siguranţă, cea mai bună alegerea este folosirea unei foarfece, a unui cleşte sau a unui cuţit în locul dinţilor, pentru a menţine integritatea lor”, spune specialistul ortodont, Mihaela Dan.

Aşadar, pentru a avea o bună sănătatea orală, pe lângă rutina zilnică de îngrijire este necesar să identificăm şi acele obiceiuri care dăunează dinţilor.

Pe cele mai multe dintre ele le facem zilnic, uneori fără a fi constienţi de ele sau de impactul pe care îl au asupra danturii, iar eliminarea lor ne va ajuta să menţinem un zâmbet frumos şi să mergem cât se poate de rar la stomatolog.

Taguri articol: sfatul medicului alimente orală stomatolog mihaela dan sănătatea dinţi

Adaugă comentariul tău

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii