Petreceţi în picioare aproximativ 80% din timpul cât nu dormiţi, iar în fiecare zi, în medie, un adult face între 8.000 şi 10.000 de paşi. Aşa că nu surprinde pe nimeni faptul că, din când în când, picioarele încep să vă doară.
Potrivit dr. Mihaela Mihai, medic specialist kinetoterapie, aproape orice poate să provoace durere de picioare, inclusiv pantofii neadecvaţi, boli cum ar fi artrita, diabetul zaharat, dar şi o circulaţie deficitară. Dacă vremea de afară nu vă permite să recurgeţi la un tratament de specialitate, nimic nu vă împiedică să recurgeţi la remediile naturiste, ale căror efecte de calmare a durerilor sunt dovedite.
Răsfăţaţi-vă picioarele cu apă şi uleiuri
Pentru un tratament reconfortant şi stimulant pentru picioare, umpleţi un lighean cu apă rece şi un altul cu apă cât de caldă puteţi suporta. Aşezaţi-vă confortabil pe un scaun şi puneţi-vă picioarele în apă rece. După cinci minute, treceţi la ligheanul cu apă caldă. Repetaţi. Acest hidromasaj determină alternativ dilatarea şi contractarea vaselor de sânge de la picioare stimulând circulaţia. Pentru a vă răsfăţa picioarele cu uleiuri esenţiale - ritual care durează din vremurile biblice - umpleţi un lighean cu apă caldă şi adăugaţi două picături de ulei de mentă împreună cu câte patru picături de ulei de eucalipt şi de rozmarin. Înmuiaţi-vă picioarele timp de 10 minute.
Magia masajului
Din magazinele cu produse naturiste puteţi să cumpăraţi o rolă special concepută pentru masarea labelor picioarelor. Pentru a prepara un ulei de masaj stimulator, combinaţi trei picături de cuişoare, despre care se crede că stimulează uşor circulaţia cu trei linguri de ulei de susan. Amestecaţi bine ingredientele şi masaţi cu ele piciorul dureros.
Vindecaţi-vă călcâiul
Durerea de călcâi, în special cea care apare dimineaţa, ar putea să fie semnul unei fasciite plantare, o inflamaţie a benzii de ţesut gros care leagă calcaneul de baza degetelor. Pentru a ameliora durerea, trebuie să întindeţi tendonul lui Ahile. Staţi la un metru de un perete, puneţi-vă mâinile pe perete şi mutaţi piciorul drept înainte cu genunchiul flexat. Menţineţi piciorul stâng cu călcâiul pe podea, drept, timp de zece secunde, schimbaţi partea şi repetaţi.
1 comentariu
1 noiembrie 2012
dany
kinetoterapeutii sunt doctori?medici?exista medic specialist kinetoterapeut...?