11 August 2021
953 accesări
0 comentarii

Durerile de umăr reprezintă una dintre cele mai frecvente suferințe ale aparatului locomotor. Afectarea tendoanelor mușchilor principali care mobilizează umărul, grupate în așa-numita „coafă a rotatorilor”, duce, de cele mai multe ori, la adultul activ, la durere de umăr. Ce duce la afectarea patologică a acestor tendoane? O postură incorectă a umerilor, omoplaților și coloanei cervico-dorsale, suprasolicitarea mecanică, care survine când stăm cu brațele ridicate peste nivelul umărului, traumele directe sau practicarea intensă a unor activități sportive. Alături de durere, care poate fi uneori extrem de intensă, poate apărea și o limitare a mobilității umărului, ce duce la imposibilitatea de a realiza activități precum pieptănatul, îmbrăcarea unui tricou sau închiderea unui fermoar la spate.

Leziunile care apar în zona umărului sunt reprezentate de rupturi parțiale sau totale ale tendoanelor, depuneri de calciu/calcificări, inflamații ale tendoanelor, ale tecilor tendinoase sau a burselor (bursite). Tratamentul acestei afecțiuni este complex, medical și chirurgical.
În Clinica Fiziozone din Constanța se realizează o abordare integrată, multidisciplinară, a acestor afecțiuni, folosind terapii conservatoare, medicamentoase sau proceduri de fizioterapie și kinetoterapie. În același timp, se apelează la procedee chirurgicale minim invazive, artroscopice, dar numai atunci când este cazul.
Procedurile de fizioterapie, alături de exercițiile fizice, sunt esențiale în recuperarea acestor afecțiuni. Acestea se aplică pacienților după o evaluare minuțioasă, clinică și prin ecografie a umărului, completată dacă este nevoie și de examinarea RMN.
De asemenea, în Clinica Fiziozone sunt realizate și tratamente prin infiltrații ale durerilor de umăr, infiltrații cu produse cortizonice, oxigen-ozon (ozonoterapie), soluții viscoelastice (acid hialuronic) și infiltrații cu plasmă îmbogățită în trombocite (PRP), toate având ca scop combaterea durerii și inflamației la nivelul umărului, stimularea proceselor de reparatorii locale și obținerea cât mai rapidă a unei vindecări durabile.

Adaugă comentariul tău

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii
Articol publicat de Mirabela ŞERBĂNESCU