Cu toate avertizările pe care specialiştii dermatologi le fac, cu privire la expunerea la soare, oamenii parcă nu vor să audă, deoarece plajele sunt pline la orele la care, teoretic, este interzisă expunerea la soare. Mergând pe premisa că „nu mi se va întâmpla chiar mie”, oamenii sunt neglijenţi cu sănătatea lor.
Specialiştii Iowemed vor să tragă încă un semnal de alarmă, referitor la pericolul pe care îl reprezintă expunerea la soare la orele prânzului. Chiar dacă ne-am ales cu arsuri solare, după o plajă relaxantă între orele 11.00 şi 16.00, dar şi cu un bronz frumos, acestea nu îngrijorează pe nimeni, însă după mai mulţi ani, ne putem întreba nedumeriţi, „de unde a apărut cancerul de piele”.
„În perioada de vârf a verii, 20 de minute de expunere la ora prânzului, fără protecţie, poate aduce o surpriză neplăcută. Ea se numeşte arsură solară sau eritem solar şi apare la 4-6 ore după expunere, are un apogeu după 24 de ore şi cedează treptat până la 72 de ore. Pot apărea bule pe piele şi chiar durere. Persoanele care se aleg cu o arsură solară trebuie să apeleze de urgenţă la un specialist, dermatologul fiind cel care poate ajuta. Chiar şi în camera de urgenţă se poate administra tratament pentru arsurile solare. Dar noi preferăm să prevenim, aşa că atunci când vă expuneţi la soare, recomandarea noastră este să folosiţi creme cu protecţie solară, pălării şi ochelari de soare, chiar şi haine cu o ţesătură mai groasă, pentru ca pielea să nu devină şi mai afectată, iar în timp, să apară complicaţii severe”, ne îndeamnă specialiştii dermatologi din cadrul policlinicii Iowemed.