21 August 2018
740 accesări
0 comentarii

În general, viitoarele mămici au impresia că naşterea este o durere atât de mare, încât nu vor reuşi s-o suporte. Specialiştii spun că acest lucru este, oarecum, exagerat. Mai mult decât atât, ei sunt de părere că, de fapt, vă puteţi uşura durerile de naştere, în cazul în care învăţaţi cum să vă controlaţi propriul corp.

Practic, omul deţine un calmant natural unic - hormonul endorfin sau al fericirii. Emanarea bruscă a substanţei în sânge este capabilă să relaxeze muşchii încordaţi, să ridice dispoziţia, dar cel mai important lucru este că puteţi reduce, de asemenea, durerile de la naştere prin stimularea eliberării endorfinei în corpul său.

Drept urmare, în cazul în care femeia îşi permite să intre în panică, ea se găseşte într-un cerc vicios, pentru că frica reduce contracţia musculară şi creează durere, iar durerea provoacă un nou val de teamă. Aşa că, dacă doriţi ca naşterea să fie fără durere, aveţi grijă de voi!

În plus, toate cursurile de pregătire pentru naştere le învaţă pe viitoarele mămici o mulţime de tehnici de relaxare şi respiraţie. În plus, cu ajutorul minţii puteţi relaxa orice muşchi al corpului.

„Dragi mămici, fiecare trup este unic şi fiecare naştere este diferită. Modul în care o femeie percepe durerile la naştere poate fi diferit. Faptul că vă doriţi o naştere naturală este un lucru bun, iar noi dorim să vă ajutăm ca acest vis să fie unul împlinitor, iar naşterea să fie de poveste. Aşa că, aveţi încredere în trupul dumneavoastră şi în micuţul ce va veni pe lume. Trupul nostru ştie ce are de făcut, trebuie doar să-i dăm voie. Naşterea este un proces atât de complex, puţin conştientizat într-o lume intens medicalizată, când trăirea este îndreptată către «a nu se întâmpla ceva». Îmi doresc să schimbăm paradigma, iar femeia să îşi trăiască naşterea intens, valorizând fiecare moment, simţindu-şi trupul, sufletul şi mai ales să simtă valoarea momentului prin dedicarea totală şi abandonul sinelui în faţa fiinţei ce o poartă”, a declarat Liliana Tudose, psiholog şi educator prenatal.

Deci, trebuie să ştiţi că pe măsură ce corpul dumneavoastră se pregăteşte pentru naşterea copilului, organismul va trece prin câteva schimbări majore şi de „acomodare” pentru a vă permite să vă aduceţi copilul pe lume.

Astfel, cervixul (colul uterin) trebuie să se lărgească suficient de mult pentru a-i permite copilului să alunece afară. Un col uterin complet dilatat are zece centimetri. Ca urmare, cervixul face multă mişcare pentru a-i permite copilului accesul în exterior şi nu este deloc confortabil.

Durerea din timpul naşterii este, în cea mai mare parte, atribuită acestui lucru. Travaliul are loc în trei etape şi chiar dacă din punct de vedere fizic aceleaşi lucruri de bază se petrec în corpurile femeilor, experienţa este diferită de la o gravidă la alta.

Momentul este, de asemenea, diferit în funcţie de femeie şi fiecare etapă ar putea fi semnificativ mai lungă sau mai scurtă decât ceea ce este considerat durata medie a unei naşteri.

Adaugă comentariul tău

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii
Articol publicat de Mirabela ŞERBĂNESCU