02 Februarie 2018
907 accesări
0 comentarii

Hepatitele virale reprezintă un grup de afecţiuni caracterizate prin alterarea funcţiei hepatice, apărută ca urmare a înmulţirii unor virusuri în celulele acestuia. Pentru început, afectarea hepatică este acută (primele şase luni de la infectare), majoritatea virusurilor hepatice persistând ulterior în organism şi modificând progresiv funcţionalitatea ficatului, până la stadii ireversibile.

Potrivit reprezentanţilor Fundaţiei „Baylor Marea Neagră”, hepatitele virale reprezintă un real pericol pentru sănătatea românilor, iar vaccinarea este cel mai eficient mod de a ne feri de infectare.

Tocmai de aceea, reprezentanţii „Baylor” sunt mereu alături de pacienţii săi, pe care îi consiliază şi îi îndrumă în procesul de vaccinare.

„Potrivit statisticilor Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii, anual se înregistrează între şase şi opt milioane de cazuri noi de hepatite virale B şi C. De asemenea, anual, cele două hepatite virale ucid 1,4 milioane de oameni. Vaccinarea este singurul mod, extrem de eficient şi lipsit de nocivitate, de a ne feri de hepatita B, o boală extrem de gravă, care poate duce la ciroză şi la cancer. Mai mult, vaccinul împotriva hepatitei B este printre puţinele care pot preveni o formă gravă de cancer, cel hepatic. Trebuie să conştientizăm faptul că, odată cronicizată, infecţia cu virusul hepatitic B nu mai poate fi vindecată”, a declarat dr. Violeta Cândea, medic specialist cu competenţe în medicină generală în cadrul fundaţiei.

Adaugă comentariul tău

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii
Articol publicat de Mirabela ŞERBĂNESCU