Disfuncția erectilă este un diagnostic cu care se confruntă foarte mulți bărbați, dar există o relație între disfuncția erectilă și medicamente? Specialiștii susțin că există diverse tulburări care pot afecta performanța sexuală și împiedica plăcerea oferită de sex, iar o astfel de afecțiune este disfuncția erectilă. Ținând cont de numeroșii factori care pot afecta organismul, unele persoane se întreabă dacă există o relație între anumite substanțe și această problemă.
Atunci când un bărbat merge la medic, deoarece nu este în măsură să mențină o erecție completă în timpul sexului, el trebuie să fie supus unei evaluări fizice și psihologice pentru a exclude posibilitatea ca o perioadă de stres sau anxietate să provoace disfuncția erectilă. După toate testele necesare, în cazul în care specialistul consideră că pacientul suferă de disfuncție erectilă, aceasta va fi clasificată în funcție de etiologia sa: neurologică, endocrinologică, vasculară sau indusă de medicamente etc.
De exemplu, alcoolul și tutunul sunt droguri care vă afectează negativ sănătatea. În plus, antidepresivele, medicamentele hormonale și medicamentele cardiace pot fi, de asemenea, legate de disfuncția erectilă. Medicii sunt de părere că unele medicamente pentru tratarea anxietății sau a stresului pot scădea excitația sau pot preveni orgasmul, mai ales atunci când dozele administrate sunt mari. De asemenea, antidepresivele, în doze mici, pot ajuta la îmbunătățirea răspunsului sexual al unei persoane care suferă de depresie. Cu toate acestea, în multe cazuri, sunt necesare doze mai mari pentru tratament care pot afecta sexualitatea, ceea ce poate duce la scăderea excitației și la apariția disfuncției erectile. Desigur, acestea sunt doar câteva exemple ale tipurilor de medicamente care pot provoca disfuncții erectile.