01 Martie 2021
455 accesări
0 comentarii

Vinetele se regăsesc pe lista acelor legume cu un conţinut scăzut de calorii şi extrem de bogate în vitamine, motiv pentru care nu ar trebui să vă lipsească de pe masă. Specialiştii spun că vinetele sunt surse excelente de minerale, în special calciu şi fier, care contribuie la funcţionarea corectă a organismului.

De asemenea, vinetele conţin multe fibre şi un nivel scăzut de carbohidraţi, care combat constipaţia, previn diabetul şi împiedică apariţia cancerului de colon. Tot fibrele sunt responsabile de senzaţia de saţietate, motiv pentru care vinetele sunt indicate şi în curele de slăbire, mai ales că au foarte puţine calorii şi o cantitate mare de apă, de aproximativ 95%.

Totodată, vinetele sunt importante surse de antioxidanţi, în special antociani, care protejează inima şi previn deteriorarea celulelor, scăzând semnificativ riscul de cancer, inflamaţii şi afecţiuni neurologice.

Studiile au arătat că un consum regulat de vinete întăreşte vasele de sânge şi previne apariţia cheagurilor de sânge, scăzând în acest mod riscul de accidente vasculare cerebrale şi infarct. O mare parte din nutrienţi se află în coaja vinetei, deci nu o aruncaţi.

Adaugă comentariul tău

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii
Articol publicat de Mirabela ŞERBĂNESCU